OilQuick – A Great Place To Work

OilQuick är företaget som tillverkar hårda produkter men som fokuserar på mjuka värden i sin personalpolitik. Den senaste medarbetarundersökningen överträffade alla förväntningar. Målet är att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser men visionen långsiktigt är att vara en av universums bästa arbetsplatser.
– Vi är ödmjuka och förstår att vi har en lång väg kvar men vi arbetar målmedvetet hela tiden mot att bli en bättre och bättre arbetsgivare säger HR-chef Malin Lindqvist.

Arbetsglädjen på OilQuick är en del av framgångskonceptet.

Företaget har arbetat intensivt med att uppfylla certifieringskraven som utnämningen ”Great Place To Work” kräver, en kvalitetutmärkelse för en av Sveriges bästa arbetsplatser. OilQuick är första företaget i Gävleborg som lyckats kamma hem en certifiering. En förutsättning för att godkännas, är att 7 av 10 medarbetare anser att företaget är en utmärkt arbetsgivare samt att konkreta rutiner och exempel på hur man arbetar med medarbetarna kan visas upp. Och det gör de med råge, mer än 9 av 10 anser att OilQuick är en utmärkt arbetsgivare.
– Företagets anställda fick fylla i en utvärdering om klimatet på arbetsplatsen samtidigt som HR-avdelningen fick skriva ner sina interna HR-processer. Det var ett tufft arbete på kort tid men otroligt roligt att få ta del av resultatet, säger Malin och berättar att man firade genom att bjuda de anställda på en helkväll på restaurang.

En trygg, trivsam och varm arbetsplats med bra värdegrund.

Great Place to Work verkar i 50 länder och gör årligen över 10 miljoner medarbetarundersökningar. De företag och organisationer som uppfyller kraven som ställs på utvärderingen av medarbetarna, samt kraven som ställs på ledningen för de kulturskapande aktiviteterna, erhåller en Great Place to Work® certifiering, som gäller i 12 månader.

Den 27 mars är OilQuick inbjudna till en gala på Cirkus där 20 anställda kommer representera OilQuick.
– Att få ta emot ett utnämnande som en av Sveriges 25 bästa företag vore en ära, säger Malin.
– Arbetet med HR är väldigt roligt men stundtals också utmanande. Nu kommer vi att få återkoppling på vårt resultat och därefter arbeta aktivt med att förbättra oss, säger hon samtidigt som en kudde med texten: Great Place To Work passande nog levereras till hennes dörr.

Idag är OilQuick bevisligen en av Gävleborgs trivsammaste arbetsplatser. På frågan om vad OilQuick-andan egentligen står för säger hon stolt:
– För en trygg, trivsam och varm arbetsplats med bra värdegrund. Vi tror på rak kommunikation och på att våga ta upp saker innan det blir konflikter. Förutom friskvård och återhämtande aktiviteter finns vi för våra anställda om något oförutsett händer. Vi försöker se till hela människan och agerar snabbt med de insatser som behövs. Jag tror definitivt att vårt arbetssätt bidrar till den låga sjukfrånvaron och den låga personalomsättningen.

Skulle du vilja jobba hos oss? Här kan du se lediga tjänster.

OilQuicks satsar hårt på att ha friska och engagerade medarbetare. Mår man bra så presterar man bra och då går företaget också bra. Detta är OilQuicks motto. Personalen är den viktigaste resursen och därför är det av stor betydelse att ta god hand om dem. OilQuick arbetar också med förebyggande, hälsofrämjande aktiviteter. Till exempel erbjuds alla anställda årskort på Friskis & Svettis, gratis massage och stresshanteringskurser. Man vill även att alla, oavsett ekonomisk situation, ges möjlighet att resa i syfte att återhämta sig. Därför erbjudes förmånligt boende i både Vemdalen och Marbella.

 

 

Stora satsningar görs också på gemensamma aktiviteter såsom en årlig utomlandresa där alla är helt lediga i syfte att umgås. OilQuick fokuserar på gemenskap och familjekänsla i sitt arbete och 100 procent på företaget upplever att medarbetarna bryr sig om varandra. Behovet av att nyrekrytera är skriande på OilQuick. Idag är det främst erfarna konstruktörer som efterfrågas.
– Vi kan erbjuda en spännande arbetsplats där konstruktion arbetar nära vår egen produktion, vi ser gärna att erfarna konstruk­törer söker till oss.
På skrivbordet ligger resultatet av med­arbetar­enkäten. Svaret, på en av frågorna;
– 99 procent är stolta över att berätta för andra var de jobbar, säger Malin och ler sam­tidigt som hon tar bort plasten från kudden med texten Great Place To Work. Det känns stort att få en certifiering för en utmärkt arbetsplats, det visar att vi är på väg åt rätt håll och att vi gör saker som uppskattas av medarbetarna.

På Hylla Hudikgalan står OilQuick i år som prisvärdar för ”Årets Offentliga avdelning”, ett pris som värderas högt.
– Medarbetare inom offentlig verksamhet behöver uppmuntras för sina fantastiska insatser. Vi är stolta över att vara prisvärd för just den kategorin. OilQuick kommer ta med sig flera medarbetare på festen och hoppas på en trevlig kväll.

Om ni är nyfikna på vad vi har gjort tillsammans andra kunder så kan ni läsa artiklar om våra samarbeten med SCA, Stena Recycling, Lotus Maskin och Transport eller Jansson Entreprenad

Uppdatering:
På galan 27 mars blev OilQuick utnämnda till ”En av Sveriges Bästa Arbetsplatser” tillsammans med 25 andra företag i klassen Medelstora organisationer 50-249 medarbetare.)

OilQuick AB

OilQuick AB är ett modernt industriföretag med fokus på utveckling, tillverkning och försäljning. OilQuick är specialinriktade och världsledande på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Fram till idag har över 25 000 system sålts världen över!

OilQuick verkar på alla marknader världen över och erbjuder förutom världsledande produkter även förstklassig support och service. OilQuick är placerade i Hudiksvall och har dotterbolag och försäljningsorganisationer i flera länder. Med 87 anställda i Hudiksvall var förra årets omsättning 378 miljoner SEK.

Läs mer på www.oilquick.com

Kontaktuppgifter:

Telefon:
0650-153 40
(Öppet 08.00-16.00)

Adress:
Hede finnflovägen 6
824 31 Hudiksvall

Email:
parts@oilquick.com

order@oilquick.com

information@oilquick.com