Galleriorna i samarbete för en stark handel i Hudiksvall

Guldsmeden och Fyren har skrivit handelshistoria och tecknat ett samarbetsavtal för att stärka den lokala centrumhandeln i Hudiksvall. Med samarbete kring marknadsföring, event och centrumledning ska man se till att Hudiksvall fortsätter vara en stark handelsstad.

Niclas Bergman, Emil Strandell och Lina Lundqvist är positiva inför det nya samarbetet mellan galleriorna

Nyligen anordnade även fastighetsägarna en gemensam kickoff som blev väldigt lyckad och lockade nästan hundra nöjda kollegor från de båda husen.
För även om vissa butiker är varandras konkurrenter är man på sätt och vis också kollegor med det gemensamma målet att bibehålla en levande centrumkärna.
– Hittar inte kunden det som efterfrågas hos oss brukar vi alltid tipsa om andra affärer i Hudiksvall. Det gynnar oss i förlängningen, säger Lina Lundqvist, butiksansvarig på Gina Tricot i Fyren.

Missa inget, följ Fyrengallerian på Facebook!

Målbilden är solklar, centrumhandeln ska stärkas och utvecklas och det görs bäst med samlade krafter. Emil Strandell, nytillträdd butikssamordnare för Fyren och Guldsmeden, är anställd för att föra samarbetet framåt. Ett led i det är införandet av marknadsråd med representanter från båda galleriorna i syfte att ta till vara på idéer och initiativ som gör galleriorna attraktivare.
– Med det här samarbetet känns det som om vi kommer kunna stötta och dra nytta av varandra på ett helt annat sätt än tidigare, menar Niclas Bergman, ägare av klädaffären Jones i Guldsmeden samt skoaffären Knapps inne i Fyren. Niclas på Jones, tillsammans med Hennes & Mauritz, Café 24 och Indiska inne på Guldsmeden, har redan valt att börja med söndagsöppet för att fördjupa samarbetet med Fyren ytterligare. Förhoppningen är att fler butiker hakar på framöver.

Nyligen anordnades en lyckad kickoff för både Guldmeden och Fyren.

Lina Lundqvist medger att hon inledningsvis var ganska skeptisk till söndagsöppet när det skulle införas i Fyren för tre år sedan.
– Men nu har jag ändrat mig. Det har fungerat hur bra som helst. Vi har mer tid för våra kunder då vi inte blir störda av leveranser och annat som sker under vardagarna. Och kunderna är också betydligt mindre stressade vilket förhoppningsvis bidrar till en bra köpupplevelse.
Fyren har också sett att söndagsöppet dragit till sig en helt ny kategori besökare, människor som är här tillfälligt såsom vid sport­evenemang av olika slag.

Läs mer om Gallerian Guldsmeden här!

Trion vid fikabordet på Café 24 vill lyfta utbudet och bredden på sortiment som faktiskt finns i deras två handelshus med 33 butiker, caféer och matställen.
– Hudiksvall är faktiskt unikt som handelsplats i Sverige om man ska se till de stora kedjornas närvaro. Är nästan inga andra orter av den här storleken i Sverige som kan matcha den bredd vi har. Sen finns det en vinning för kunden att handla lokalt också menar Niclas Bergman.
Han pratar om våra skattepengar, pengarna som går till vår välfärd i Hudiksvalls kommun. Ingen vill ju se att välfärden försämras. Niclas tillägger att handeln i Hudiksvall totalt sett sysselsätter runt 900 anställda vilket gör dem till en av kommunens största arbetsgivare.
– Så fördelarna med att välja den lokala handeln är många, inflikar Lina!

Från den lyckade kickoffen.

Nu börjar Fyren och Guldsmeden leva som de lär, tillsammans med en enad butikssamordnare är steget framåt taget. Galleriorna är nöjda över att ha fått en gemensam person att vända sig till. Emil själv blev smickrad när han fick frågan.
– Väldigt och det känns oerhört roligt. Jag anser mig vara rätt social och har god erfarenhet av att bygga lag, något som jag kommer att ha nytta av i min roll som drivande i samarbetet. Vi ska se till att kunderna i Hudiksvall tas om hand som våra gäster. Med det menar jag att vi ska erbjuda en ren, rolig och trygg miljö med god service så att de vill återkomma till oss.
Närmast väntar Tjejkväll. Den 11 april blir det kvällsöppet med fina erbjudanden, bra musik och feststämning. Och killar är självklart också välkomna.
Inför nästa års Hylla Hudikgala vill man gärna se att även årets butik koras, för att lyfta fram den viktiga handeln i Hudiksvall ytterligare.

Gallerian Guldsmeden 
Adress: Trädgårdsgatan 4, 824 30 Hudiksvall
Mail: emil.strandell@hudiksvall.se
Telefon: 070-662 20 81
Mer om Gallerian Guldsmeden 

Fyrengallerian 
Adress: Storgatan, 824 30 Hudiksvall
Telefon: 0650-152 21
Mer om Fyrengallerian