Så höjer du fastighetens värde

Det är både enklare och mer givande att driva en bostadsrättsförening om man vet vad arbetet i en styrelse innebär. Enligt Tina Enheim, medlems- och utbildningsansvarig på HSB Södra Norrland, ger välutbildade förtroendevalda stabila föreningar – och trygga medlemmar.
– Vi hjälper er att skapa en bra boendemiljö och ett större ekonomiskt värde i bostadsrättföreningen, säger hon.

Så höjer du fastighetens värde

Det är många som tror att det bara är medlemmar i HSB som kan ta del av deras breda utbud av kurser för bostadsrättföreningar och fastighetsägare. Tina Enheim, medlems- och utbildningsansvarig på HSB Södra Norrland, berättar att det inte stämmer.
– Vi tar emot alla nya kunder, men för medlemmar är våra kurser kostnadsfria. När du deltar i en kurs hos oss investerar du i kompetens både för din egen del, din bostadsrättsförening och för alla som bor i föreningen, säger hon.

Vi tar emot alla nya kunder, men för medlemmar är våra kurser kostnadsfria.

Tina Enheim berättar att de som är förtroendevalda ingår i en grupp som förvaltar stora ekonomiska värden, men att de även ska utveckla föreningen med fokus på framtiden.
– Det är både roligt och spännande att vara med och arbeta i en styrelse. Men för att kunna göra ett bra arbete krävs engagemang, samarbetsförmåga, drivkraft och kunskap. Genom våra kurser får bostadsrättsföreningar och fastighetsägare en bra grund att stå på, säger hon.

Missa inga uppdateringar, följ oss på Facebook!

Tina Enheim, utbildning- och medlemsansvarig.

HSB Södra Norrland håller bland annat kurser i fastighetsägarens ansvar, valberedning, brandskyddsutbildning, underhållsplanering samt lagar och regler. Men de populäraste utbildningarna handlar om styrelsearbete – och vad det egentligen innebär.
– Vilka roller finns det i en styrelse och vad är deras syfte? Det är även många som vill lära sig mer om mötesteknik. Vi hjälper er att ta bra beslut för er förening och större kunskap inom de områden som ni har ansvar för, säger Tina Enheim.

Ibland kan det vara svårt att få ledigt från jobbet eller lägga ner extra tid på fritiden för att gå en kurs. HSB Södra Norrland är medvetna om problemet och från och med i höst erbjuder de utbildningar via e-learning.
– Vi ser att allt fler vill gå våra kurser, men eftersom vårt arbetsområde är så stort är det svårt att hålla utbildningar på alla orter. Vi kommer att börja med utbildningar för sekreterare samt valberedning och fylla på med andra kurser eftersom, säger Tina Enheim.

Läs mer om vilka utbildningar vi erbjuder här!

Utbildningarna via e-learning är tillgängliga för både en deltagare eller möjlig för flera personer att genomföra tillsammans.
– Det som alla våra kurser har gemensamt är att vi motiverar och inspirerar våra deltagare samtidigt som vi tillhandahåller viktig kompetensutveckling, avslutar Tina Enheim.

Möte