De skapar trivsamma inomhus- och utomhusmiljöer

Trädvård, golvvård och vård av allmänna utrymmen ökar trivseln och ger ett mervärde till ett bostadsområde. Men att arbeta med vård av fastigheter och området runtomkring kräver både omsorg och planering.
– Vi är en närvarande aktör med lång erfarenhet av att hantera löpande underhåll, säger Hans Ejenstam, affärschef på HSB Södra Norrland.

De skapar trivsamma inomhus- och utomhusmiljöer

Hans Ejenstam.

Det finns de som säger att första intrycket är otroligt viktigt. Men det gäller inte bara mötet mellan människor utan även fastigheter, både inom- och utomhus. Hans Ejenstam har arbetat på HSB Södra Norrland i 42 år – och han vet hur viktigt det är med underhåll.
– Om bostadsrättsföreningen inte tar hand om fastigheten kan priset på de lägenheter som är till salu påverkas. Det är inte bra om de som går på en visning möts av en stökig, skräpig och tråkig gård eller ett trapphus som är i dåligt skick, säger han.

Läs mer om HSB Södra Norrland här

Under de senaste 12 åren har Hans Ejenstam varit affärschef i Jämtland och Ånge. De arbetar bland annat med utomhus- och inomhusmiljöer för både bostadsrättsföreningar och fastighetsägare året runt.
– Vi har lång och gedigen erfarenhet av fastighetsservice. Vi erbjuder bland annat regelbunden tillsyn och skötsel, felanmälningar, drift, ventilation, styr- och övervakningssystem, energistatistik och olika entreprenadlösningar, säger han och lyfter fram vikten av att planera fastighetens underhåll.

Vi på HSB Södra Norrland har en lång och gedigen erfarenhet av fastighetsservice och kan därför erbjuda prisvärda och effektiva lösningar som passar just era behov

Med polerade och vaxade stentrappor och golv är det lättare att hålla rent. Planering av trädbeståndet, både vad det gäller avverkning och nyplanteringar, bör också ses över regelbundet.
– Vi har driftmöten med våra kunder två gånger om året. Det innebär att vi gör en avstämning med styrelsen eller fastighetsägaren hur underhållet fungerar och om de har några önskemål på saker som de behöver hjälp med. Vi kommer även med idéer, tips och råd, säger Hans Ejenstam.

Vill din förening få hjälp med skötseln av era fastigheter? Beställ en offert här

”Vi tar hand om våra kunder och vi har otroligt duktig personal”, säger Hans Ejenstam.

Han kallar driftmötena för en viktig del av arbetet med att skapa trivsamma inomhus- och utomhusmiljöer. HSB Södra Norrland har dessutom tagit fram flexibla avtal, något som uppskattas av deras kunder.
– Vi har ett gott rykte och de flesta av våra nya kunder kommer till oss genom rekommendationer från andra bostadsrättsföreningar eller fastighetsägare. Vi tar hand om våra kunder och vi har otroligt duktig personal, säger Hans Ejenstam.

Man behöver inte vara medlem i HSB för att kunna ta del av deras tjänster. Deras mål är att hjälpa bostadsrättsföreningar och fastighetsägare över hela Sverige med att skapa en säker och trivsam miljö för de boende och säkra byggnadens framtida värde.
– Vi är en seriös aktör och efter mina 42 år i branschen har jag sett många konkurrenter komma och gå. Jag rekommenderar alla att anlita en seriös aktör som man vet kommer att finnas kvar i framtiden, avslutar Hans Ejenstam.