Därför har de valt en hybrid: ”Det är en oerhört enkel bil, både att äga och att köra”

Toyota RAV4 Laddhybrid har snabbt blivit en av Sveriges populäraste laddbara bilar.
– Den är ett sportigt kraftpaket med en klassledande miljöprestanda och fyrhjulsdrift. Det är även en fantastisk körupplevelse, säger Peter Cedergren, säljare på Holmlunds Bil.

Toyota RAV4 är en av Sveriges mest populära laddhybrider.

I nya Toyota RAV4 Laddhybrid förenas Toyotas långa erfarenhet av elhybrider med den för många redan välbekanta RAV4:ans design. Enligt Peter Cedergren, säljare på Holmlunds Bil, finns många skäl till att välja en elhybrid eller laddhybrid från Toyota.

– Den är smidig, trygg och miljövänlig. Oavsett vilket behov du har kan jag nästan lova att det finns en modell som passar, säger han.

Läs mer om Toyota RAV4 och se aktuella priser hos Holmlunds Bil

Gustav Gustafsson, också säljare på Holmlunds Bil, håller med. Båda kör en hybrid privat och de kallar den för ”fantastisk”

– Jag blev såld på en gång. Växellådan är mjuk vilket ger en smidig körning. Sedan tycker jag om miljöaspekten. Det känns bra att jag kan göra ett bra val för miljön. Den
har även bra prestanda och körglädje, säger han.

Peter Cedergren är säljare på Holmlunds Bil.

Toyota lanserade sin första elhybrid redan 1997. Idag erbjuder Holmlunds Bil elhybrider i alla möjliga storleksklasser, från lilla Yaris till den stora RAV4:an.

– Det är en oerhört enkel bil, både att äga och att köra. Den drar lite bensin, är smidig att manövrera och som ett extra plus blir skatten på bilen lägre tack vare dess låga
koldioxidutsläpp, säger Peter Cedergren.

Boka din provkörning av Toyota RAV4 hos Holmlunds bil här

Den nya tidens miljösmarta fordon kommer i många olika skepnader, och det är inte alltid helt lätt att navigera i det breda utbudet.

– Kort sagt kan man säga att elbilen enbart går på el medan Toyotas elhybrider går till hälften på el och hälften på bensin. Elbilen behöver du ladda för att kunna köra igen, medan
elhybriden laddar sig själv under körning utan att behöva laddas med sladd. Toyota Rav4 laddhybrid förenar dem båda. När du laddar den kan den köra upp till 75 kilometer på el för att därefter bli en elhybrid, säger Peter Cedergren.

Gustav Gustafsson, säljare på Holmlunds bil kör själv en hybrid.

Gustav Gustafsson fyller i:

– Det finns en stor okunskap kring hybrider, men det är här vi kommer in. Vi hjälper våra kunder att hitta den modell som passar de bäst. I de flesta fall så är det kärlek
vid första ögonkastet. Precis som jag och Peter kände när vi körde en elhybrid för första gången.

Läs mer om Holmlunds Bil och hitta hit

Peter Cedergren berättar att Holmlunds Bil har en grön profil och att de vill vara med och bidra till en hållbar utveckling. Deras filosofi genomsyrar hela verksamheten.

– Vi lever som vi lär. Vi vill ta ansvar i hela kedjan. Vi har till exempel installerat en solcellsanläggning på taket och energisnåla LED-lampor inne i byggnaden, säger han.

Om Holmlunds Bil
Holmlunds Bil är ett familjeägt bilföretag i Avesta-Krylbo som sedan 1995 drivs av Hans och
Håkan Holmlund. Verksamheten startade som bilskadeverkstad år 1964, men är idag ett
fullserviceföretag som även erbjuder serviceverkstad och reservdelar för alla marknadens
bilmärken. Holmlunds Bil är även återförsäljare av Toyota.