Så satsar Holmlunds Bil på både kvalitet och hållbarhet: ”Vi ska vara förstahandsvalet på bilskador”

Med en toppmodern verkstad och ny organisation satsar Holmlunds Bilskadecenter på kvalitet och hållbarhet.
– Vi ska ha nöjda kunder i vått och torrt. När kunderna anlitar oss ska de veta att jobbet blir både professionellt utfört men också att det blir gjort på ett klimatsmart sätt, säger Hans Holmlund som är vd för företaget.

Solcellspanelanläggningen på taket till Holmlunds Bils lokaler invigdes i början på året.

På Holmlunds Bil har man snart 60 års erfarenhet av bilskadereparationer. Hans som äger företaget tillsammans med brodern Håkan berättar om ett familjeföretag som tidigt värdesatte en bra arbetsmiljö och som länge legat i framkant vad gäller arbetssätt och maskiner.

– Vår pappa och farbror som startade företaget 1964 var pionjärer med att jobba med hydrauliska riktbänkar. Vi visste redan i ett tidigt skede att vi ville vara i framkant både inom arbetsmiljö och kvalitativa arbeten. I grund och botten är det ett hantverk vi håller på med. Yrkesstoltheten finns kvar än i dag och det är nog därför vi är ledande i vår region, säger Hans.

Engagemang, kvalitet och omtänksamhet är ledorden för Holmlunds Bil.

Läs mer om Holmlunds Bil och vad de erbjuder här 

Genom åren har företaget byggt upp ett gott rykte och vuxit i antal nya medarbetare, det senaste åren har man satsat ännu mer på både kvalitet och trivsel. Resultatet är en utbyggd och nyrenoverad verkstad i toppklass och en helt ny organisation. Förändringen visar redan på ett fint flöde i arbetet och höga poäng på medarbetarundersökningar.

– Jag är otroligt stolt över mina medarbetare och ser en enorm glädje i hur företaget utvecklas. Vi är ett sånt fantastiskt gäng och det vi åstadkommer tillsammans är avgörande, säger Hans.

Holmlunds Bil har mer än fördubblat sin bilskadeverkstad.

Skicka din fråga eller förfrågan – här hittar du kontaktuppgifter till Holmlunds Bil

Miljötänket har länge legat företaget varmt om hjärtat och även där vill man ligga i framkant. Gröna produkter är en självklarhet och man använder inte kemikalier och produkter som är skadliga för miljö och människa. För att minska miljöpåverkan ännu mer har all armatur och samtliga värmekällor bytts ut mot mer miljövänliga alternativ och även solceller har installerats.

–  Vi producerar närmare 150 000 kWh per år och har minskat vår miljöpåverkan avsevärt. Det här är ett led i att möta en morgondag som ställer betydligt högre krav på aktörerna när det gäller kompetens och klimatavtryck. Vår vision är solklar; vi ska vara bland de vassaste i länet när det kommer till hållbarhet, arbetsmiljö och kvalitet. Vi vill vara en förebild och kunna inspirera andra företag att våga satsa och visa att det är rätt steg in i framtiden, säger Hans.