Toyota RAV4 Laddhybrid kombinerar det bästa av två världar: ”En av Sveriges populäraste laddbara bilar”

Låg bränsleförbrukning och låga co2-utsläpp i en robust och kraftfull paketering. Toyota RAV4 Laddhybrid har snabbt blivit en av Sveriges populäraste laddbara bilar.

Toyota RAV4 Laddhybrid kombinerar det bästa av två världar: "En av Sveriges populäraste laddbara bilar"

– Det är en fantastisk körupplevelse oberoende av vad man har kört tidigare, säger Gustav Gustafsson på Holmlunds Bil i Avesta-Krylbo. Bilen erbjuder SUV-känslan i ett tyst och smidigt utförande samtidigt som man får laddhybridens alla miljöfördelar, inklusive den stora klimatbonusen.

I nya Toyota RAV4 Laddhybrid förenas Toyotas långa erfarenhet av elhybrider med den för många redan välbekanta RAV4:ans design. Bilens kraftfulla litiumjonbatteri ger en räckvidd på 75 kilometer vilket gör att den för de flesta vardagsresor kommer att kunna drivas helt på el, berättar Gustavs kollega Peter Cedergren.

– För den som har en arbetspendling på ett par mil innebär det att man inte behöver köra på bensin överhuvudtaget, och det gäller även i farter på upp till 135 kilometer i timmen och vid kraftiga accelerationer. När den laddbara elen väl är slut så slår den över till den energieffektiva hybriddriften, vilket sammantaget gör att bilens totala co2-utsläpp landar på så lite som 22 gram per kilometer enligt WLTP-körcykeln.

Vill du veta mer om nya RAV4 Plug-in Hybrid? Läs mer på Holmlunds bils hemsida.

Bilens miljövänliga aspekter, som ger ett förmånsvärde från 1.648 kronor i månaden efter skatt, gör den extra förmånlig som tjänstebil. Men tack vare sin rymliga interiör passar den även till fritidens alla aktiviteter, påpekar Gustav Gustafsson.

– Eftersom det kraftfulla batteriet placerats längre ner i chassit finns det gott om plats för både förare och passagerare, och hybriddriften gör den väl lämpad även för längre utflykter eftersom den laddar sig själv under körning. Exklusiva materialval och avancerad ljudisolering kombinerat med den senaste tekniken ger en ombonad premiumkänsla, och som alltid med Toyotas bilar har mycket energi också lagts på säkerheten med bland annat körassistans och eCall. Är man intresserad finns det med andra ord en uppsjö funktioner att utforska, men vill man bara kunna köra från punkt A till B låter man de automatiska systemen underlätta i det tysta.

Allt som allt finner man i Toyota RAV4 Laddhybrid många olika aspekter i en och samma bil, menar Gustav Gustafsson.

– Den är ett sportigt kraftpaket med en klassledande miljöprestanda. Man är aldrig bunden till något visst körschema utan kan åka vart man vill och hur man vill, vilket vi svenskar är ganska vana vid att kunna göra i vårt avlånga land, samtidigt som de låga utsläppen gör sitt för miljön. Den kombinerar helt enkelt det bästa av två världar utan att man behöver kompromissa med något.

Vill du veta mer om fördelarna med att använda elhybrider som tjänstebilar? Här kan du läsa mer.

Om Holmlunds Bil

Holmlunds Bil är ett familjeägt bilföretag i Avesta-Krylbo som sedan 1995 drivs av Hans och Håkan Holmlund. Verksamheten startade som bilskadeverkstad år 1964 men är idag ett fullserviceföretag som även erbjuder serviceverkstad och reservdelar för alla marknadens bilmärken. Holmlunds Bil är även återförsäljare av Toyota, med Peter Cedergren och Gustav Gustafsson som i 15 år respektive 3 år guidat kunderna till rätt bilköp.

Vill du veta mer om Holmlunds Bil eller hur du kontaktar oss? Här är hemsidan med all information.