Peter på Holmlunds bil: ”Idag finns det en Toyota elhybrid för alla”

Smidigt, tryggt och miljövänligt – det finns många skäl att välja en elhybrid från Toyota för den som går i biltankar.
– Oavsett vilket behov du har kan jag nästan lova att det finns en modell som passar, säger Peter Cedergren, säljare på Holmlunds Bil.

Peter på Holmlunds bil: ”Idag finns det en Toyota elhybrid för alla”

Elbilar, elhybrider och plug-ins. Den nya tidens miljösmarta fordon kommer i många olika skepnader, och det är inte alltid helt lätt att navigera i det breda utbudet.
– Kort sagt kan man säga att elbilen enbart går på el medan elhybriden går till hälften på el och hälften på bensin, säger Peter Cedergren. Elbilen behöver du sedan ladda för att kunna köra igen, medan elhybriden laddar sig själv under körning utan att behöva laddas med sladd. Sen finns det även plug-ins, eller laddhybrider som de också kallas, som likt elhybriden använder både el och bensin men som kan laddas för att kunna köras längre sträckor enbart på el.

”Elhybriden är en oerhört enkel bil, både att äga och att köra.”

Som säljare på Holmlunds Bil i Avesta-Krylbo har Peter Cedergren många års erfarenhet av att guida kunderna rätt bland Toyotas många biltyper och modeller. Fördelarna med att välja just en elhybrid är betydligt fler än enbart den klimatvänliga aspekten, konstaterar han.
– Det är en oerhört enkel bil, både att äga och att köra. Den drar lite bensin, är smidig att manövrera och som ett extra plus blir skatten på bilen lägre tack vare dess låga koldioxidutsläpp. Toyota lanserade sin första elhybrid redan år 1997, så vi har drygt 20 års erfarenhet av att jobba med den här typen av bilar. Idag kan vi erbjuda elhybrider i alla möjliga storleksklasser, från lilla Yaris till den stora RAV4:an, så oavsett vilket behov du har kan jag nästan lova att det finns en modell som passar. En lansering vi ser fram emot är Toyota RAV4 Plug-in i september, som kommer att förena det bästa av två världar. När laddningen är slut drivs bilen som en vanlig elhybrid som laddar sig själv utan sladd under körning. Det ger en unik och klassledande kombination av räckvidd på el, låga co2-utsläpp och prestanda (306 hk).

Nyfiken på att provköra en Elhybrid? Kontakta oss här för att boka in en provkörning.

Så hur vet man då vilken bilmodell som passar vilken köpare?
Allt handlar om att lyssna på kunderna och att alltid sätta deras bästa i första rummet, förklarar kollegan Gustav Gustafsson.
– Vi gör en analys av deras situation; hur mycket tid man planerar att spendera i bilen, hur mycket packning man vill kunna ta med sig, vilka utflykter eller resor man har tänkt att göra.  Genom att få en inblick i kundernas vardag och deras förväntningar på bilen kan vi skapa oss en helhetsbild av vilka faktorer som ska prioriteras. Det är fantastiskt att få det förtroendet och att kunna bidra till att våra kunder hittar just den bil som är perfekt för dem.

Med en gedigen historia som sträcker sig ända tillbaka till 1964 har Holmlunds Bil mycket kunskap och erfarenhet att falla tillbaka på. Vd Hans Holmlund menar att företagets känsla för kundkontakt är något som funnits där sedan start.
– Vi är ett genuint familjeföretag som verkligen är proffs på att ta hand om våra kunder. När de kommer till oss ska de känna sig sedda och omhändertagna samtidigt som de får den hjälp de behöver. Vårt mål är inte att bara uppfylla deras förväntningar – utan att överträffa dem.

Nyfiken på Elhybrider? Här kan du läsa mer.

 

Om Holmlunds Bil

Holmlunds Bil är ett familjeägt bilföretag i Avesta-Krylbo som sedan 1995 drivs av Hans och Håkan Holmlund. Verksamheten startade som bilskadeverkstad år 1964 men är idag ett fullserviceföretag som även erbjuder serviceverkstad och reservdelar för alla marknadens bilmärken. Holmlunds Bil är även återförsäljare av Toyota, med Peter Cedergren och Gustav Gustafsson som i 15 år respektive 3 år guidat kunderna till rätt bilköp.

Vill du veta mer om Holmlunds Bil eller hur du kontaktar oss? Här är hemsidan med all information.