Nyhet: Betala middagen på krogen med det lokala presentkortet från HÄR

När Anna Näslund och Fredrik Persson startade Brygghuset för 1 ½ år sedan var inriktningen klar: De ville jobba på ett lokalt och hållbart sätt med råvaror från närområdet för att lyfta och spegla platsen Härnösand.
– Det tycker vi fungerar jättebra. Härnösand är en härlig plats och en framtidsstad.

PÅ KROGEN OCKSÅ. Numera gäller HÄRs presentkort också på Brygghuset. – Många säger att vi har en hög lägstanivå och det är beröm vi suger i oss, säger Fredrik Persson som tillsammans med sin sambo dryckesexperten Anna Näslund driver Brygghuset i Härnösand. Foto: Martin Edholm

Det säger Fredrik Persson kock och delägare i Brygghuset som efter sex år i Stockholm flyttat tillbaka till Härnösand med sin sambo Anna, också hon delägare i krogen.
– Det har hänt en hel del här och det märks tydligt att Härnösandsborna börjat gå ut mycket mer än för några år sedan. Ja det börjar faktiskt bli en kultur att äta på restaurang inte bara på fredag/lördag. Krogen är på väg att bli det nya vardagsrummet.

”Bonus när du handlar HÄR”

Men Fredrik märker också en förändring när det gäller minglet i övrigt på stan och det särskilt under det senaste året.
– Vi har bra shopping i Härnösand och evenemang som drar folk. Dessutom finns här många både mindre och större framgångsrika företag. Jag upplever verkligen att Härnösand har en stor utvecklingspotential, inte minst tack vare stans alla intressanta människor.

Här kan du läsa mer om vad man kan se och göra i Härnösand

Brygghuset är en populär krog med lunchservering på vardagarna och kvällsöppet flera kvällar i veckan. De är nyblivna medlemmar i föreningen HÄR Handel och Möten som jobbar med att marknadsföra Härnösand.
– Föreningens presentkort är en mycket populär present och det blir alltfler handlare och krogar ansluter sig till oss, säger Jon Hultman centrumutvecklare och fortsätter:
– Det är bra för det ger ännu fler valmöjligheter för den som fått ett presentkort. Som nu när man också kan välja att äta en god middag på Brygghuset.

POSITIV KÄNSLA. Efter ombyggnationen i centrum börjar alltfler etableringar landa och det märks på stämningen i stan. – Vid de senaste evenemangen kändes det som varenda Härnösandsbo var på stan för att umgås, säger Jon Hultman centrumutvecklare.

Den som handlar lokalt blir dessutom belönad via den nylanserade Cityplay-appen. En app som funkar som ett digitalt stämpelkort.
– När du handlar hos någon som är ansluten till HÄR registreras det i appen. Och vid återkommande köp på samma ställe blir du belönad. Med vad och hur mycket bestämmer företagen själva, säger Jon.

Julklappen som passar alla – köp presentkortet HÄR

Men det är inte bara med lokalt fokus som HÄR arbetar. Man vill också stärka destinationen Härnösand för att locka till sig besökare utifrån, vilket också Fredrik på Brygghuset brinner för:
– Ju fler som drar åt samma håll, desto starkare blir vår röst. Vi på Brygghuset är med för att tillsammans med andra företagare bidra till att fler besökare kommer hit. Vi gillar den grundidén.

Den uppfattningen delar Bilbolaget som också är ny medlem i föreningen. Jon berättar:
– Bilbolaget är inte ett typiskt företag som ingår i en handelsförening men de ser värdet i att vara med. Oavsett vem man är eller vad man gör, så bor och verkar vi i samma stad. Alla vinner på samarbete långsiktigt.

Fredrik på Brygghuset håller med och ser ett tydligt värde för hela Härnösand med ett ökat samarbete på lokal nivå.
– På samma sätt som vi tänker råvaror och lokal dryck hos oss på Brygghuset, månar vi också om det lokala i form av att vara med och utveckla Härnösand till en starkare destination för turismen. Och för alla Härnösandsbor.

HÄR KÖPER DU PRESENTKORTET

HÄRs lokala presentkort gäller på ett 40-tal ställen och du köper det i den obemannade kiosken i Prismagallerian eller i butiken Elon (tidigare Audio Video).

Företag som vill köpa det mot faktura mailar till harhandelochmoten@harnosand.se.