Kärleken till Härnösand gjorde att Benita sa ja

Det är en glad Benita Nylander som möter upp i sin nyetablerade leksaksbutik i Prismagallerian.
– Kunderna är så härligt positiva, säger hon. Och när jag fick frågan om vi på Lekshoppen tar emot HÄR-presentkortet - såg jag till att fixa det direkt. Presentkortet är ju jättebra.

Kärleken till Härnösand gjorde att Benita sa ja

Benita öppnade nyligen sin butik och hon är märkbart överraskad över det fina bemötande hon fått av Härnösandsborna.
– Jag får höra att kunderna längtat efter att handla leksaker i Härnösand igen. Långt ifrån alla vill handla bara på internet. Många vill känna och klämma på sakerna och få personlig service.

Och kanske är det just kundkontakten som Benita uppskattar allra mest med sitt jobb. Även om hon själv älskar gosedjur, leksaker med kvalitet och ibland också bokföring.
– Än så länge jobbar jag själv i butiken och gör allt. Det är mycket jobb förstås, men det trivs jag med även om det inför öppningen var lite extra stressigt.

Så på första frågorna om HÄR-presentkortet visste hon inte riktigt vad hon skulle svara.
– Jag hade inte riktigt haft tid att sätta mig in i detta. Trodde det var krångligt för oss handlare. Men så fel jag hade. Presentkortet fungerar lika enkelt som ett betalkort och används i samma terminal.

Nu med lite erfarenhet vet hon hur uppskattat HÄR-presentkortet är. Både av den som ger och den som får presentkortet.
– Det känns bra att ge bort något som man vet blir uppskattat. I butiken ser jag hur de lite större barnen myser när de själva får gå runt och välja exakt vad de vill ha. Och sen betala med sitt presentkort.

Läs mer om Handel och Möten i Härnösand

 

Men Benita tycker också att ett lokalt presentkort är bra för utvecklingen i Härnösand. Jon Hultman, centrumutvecklare på HÄR Handel och Möten som administrerar presentkortet, håller med.
– HÄR-presentkortet fungerar som en lokal valuta. Det är pengar som stannar kvar i Härnösand och som kan återinvesteras här. Vilket är viktigt för att Härnösand ska kunna fortsätta att utvecklas.

Att HÄR-presentkortet är intressant märks på den ökade försäljningen som skett under året.
– Siffrorna visar tydligt att fler företag och privatpersoner väljer att presenta med ”Möjligheten att själv välja” som gåva, säger Jon och fortsätter:
– HÄR-presentkortet är ju en populär gåva från flera arbetsgivare till sina anställda.

Det känns bra att ge bort en present som uppskattas

I dagsläget är det på ett 30-tal ställen i stan som man kan använda sitt presentkort. Förutom butiker ser vi nu att fler matställen ansluter sig. Nyligen gick exempelvis Clock med, som förutom hamburgare också serverar soppa, sallader, och sushi. Clock har dessutom öl och vinrättigheter, perfekt för en ”After Work”! Vi ser gärna att fler restauranger ansluter sig för att bredda valmöjligheterna.

Läs mer om presentkortet HÄR!

För Benitas del känns det bra att åter bo och arbeta i Härnösand. Det är här hon har sitt hjärta och med sin personliga butik bidrar hon till stans mysiga shoppingutbud.
– Jag drev tidigare Lekshoppen i Kalix i 10 år. Men jag hade hemlängtan i 9 av dessa 10 år och nu är jag äntligen tillbaka. Det är något visst med Härnösand och Härnösandsborna.