”Jag trivs otroligt bra i Härnösand”

I sommar blir första gången som Ben Forsberg flyger hem till Härnösand. Men någon vattenskotertur till Bönsand blir det kanske inte. Men väl en båttur med mamma och pappa.
– Vi har många kompisar som fått barn så blir det fint väder umgås vi säkert på stranden, säger Anton Forsberg.

NÄRA TILL ALLT. Varje sommar återvänder Anton Forsberg till hemstaden Härnösand för att njuta tillsammans med familj och vänner i området runt Höga Kusten erbjuder. – Där finns allt: shopping, ställen att träffas på och en fin natur.

Klockan är strax efter nio lokal tid när mobilen ringer hos Anton Forsberg. Han sitter i bilen på väg mot Chicago för den dagliga träningen med Rockford IceHogs.
– Jag är inne på femte NHL-säsongen i USA, den andra här i Illinois, säger han och blickar samtidigt ut mot förortens hus och åkrar.

Vädret är gråmulet på samma sätt som det varit i stort sett hela vintern. Även om vårsolen då och då gör vädret aningen varmare.
– Här är riktigt råkallt på vintern. Minusgrader och mycket blåst. Inte alls som hemma.

Härnösand, det är hemma det och Anton ser fram emot en sommar på hemmaplan.

Hemma det är Härnösand det. Varje sommar återvänder han till stadens mjuka böljande landskap, solbelysta stränder och havet som omfamnar citykärnan. Och i år är det premiär för sonen Ben – som föddes i slutet av februari – att möta släkt och vänner i Härnösand.
– Så klart det blir ett annat sommarliv i år. Men jag kommer fortfarande att kunna hänga med vännerna på något mysigt ställe i stan. Även om kvällen på barerna kanske byts ut mot något café eller ett restaurangbesök.

Hemma – det är Härnösand

Antons somrar i Härnösand innebär avkoppling för honom. Han uppskattar den familjära atmosfären och det nära livet i stan där ”alla känner alla”.
– Under somrarna bor jag i lägenhet i Stockholm i veckorna och tränar där fem dagar i veckan. På helgen sticker vi hem till Härnösand.

En fantastisk sommarstad med närhet till både vatten, restauranger och shopping.

Och visst är det ett lättsamt och avkopplande sommarliv som Härnösand erbjuder.
– Härnösand i Höga kusten är Sveriges näst bästa sommarstad enligt Resguidens rating förra året och det är verkligen en fantastisk plats med många fritids-, natur- och kulturupplevelser! Här finns även unika butiker, meriterade krögare och mysiga stadsmiljöer, berättar Jon Hultman centrumutvecklare i Härnösand.

Det finns ett stort utbud av restauranger och butiker i Härnösand. Klicka här fär att läsa om utbudet.

Kustmiljön är påtaglig och upplevs kanske bäst från vattnet. Med båt. Eller i vattnet och på någon av de fina sandstränderna.
– Den fantastiska stranden Smitingen är en mötesplats för många sommartid och ett härligt sätt att umgås med grillplatser nära. Smitingen är ett av Norrlands allra finaste havsbad. Man kan även lägga till med båten i direkt anslutning till centrum och shoppa loss och/eller äta gott!

Det händer alltid något kul i Härnösand. Klicka här för att spana in vår kalender.

Anton håller med och flikar in att det är hans moderförening AIK Härnösand som brukar driva restaurangen på Smitingen.
– Jag har käkat där många gånger och de gör ett bra jobb, säger han inte helt opartiskt.

I Härnösand och närområdena däromkring finns det en ständigt föränderlig natur som ger möjlighet till fantastiska naturupplevelser.
– Här finns 13 naturreservat, fortsätter Jon. Bara inom några mils radie kan du shoppa, vandra i skogen, upptäcka växter, promenera längs märkta leder, paddla i fina vattendrag, klättra bland grottor, fiska och spana efter fåglar. I Härnösand finns det verkligen något för alla!

I mobilen på andra sidan Atlanten reflekterar Anton kring de stora kontraster hans vardagsliv i Illinois bjuder jämfört med sommaren hemma i Härnösand.
– Det ganska inrutade livet här i USA med träning och matcher förändras helt på sommaren med alla möjligheter Härnösand erbjuder. Där finns så många fina ställen och jag ser fram emot att snart få komma hem igen, avslutar Anton Forsberg.

Behöver du ett boende när du besöker Härnösand? Klicka här!

Anton Forsberg

Gör: NHL-spelare i Rockford IceHogs Illinois.

Familj: Sambon Jessica och Ben som föddes i februari, hunden Baxter. Plus mamma och pappa och två systrar.

Bor: I hus utanför Chicago och lägenhet i Stockholm. I Härnösand alltid hos mamma och pappa på Bryggaren strand.

Vardagsliv på vintern: I Illinois: Till träning 8.15, frukost i hallen, fysträning, på is, lunch, hem till familjen och sen ofta match vid 19-tiden. Totalt 76 matcher per säsong.

Vardagsliv på sommaren: Härnösand och avkoppling på helgerna, Stockholm och träning i veckorna.