Så enkelt får du snabbare nät hemma

Tycker du det går trögt att surfa på ditt trådlösa nätverk hemma? Det gör det för många. Och det är inte så konstigt, menar Linus som är installatör på Gunnars Radio.

Så enkelt får du snabbare nät hemma

– Det finns hur mycket trådlösa prylar som helst som trängs på samma frekvens hemma. Det är babymonitorer, mikrovågsugnar och förstås all teknisk utrustning som det bara blir mer av, berättar han.
Surfplattor, telefoner, datorer, tv-apparater är alla kopplade till samma router och på samma frekvens som mycket annan teknik hos dig och dina grannar.

Det mesta går på 2,4 ghz. Det beror på att det är ett öppet nätverk som vilken producent som helst får använda sig av. Men det finns fler frekvenser än så. 5 ghz till exempel, det kostar en hel del pengar för de som tillverkar produkter inom detta område vilket gör att det är betydligt mindre trängsel där. Skaffar man sig en router som går på 5 ghz kan man komma undan en del av problematiken. Men det kan förstås vara andra problem som ställer till det i ditt hems nätverk.
– Vi kommer gärna ut och kollar över ditt nätverk. Då får du direkt veta vad som behövs för att kunna surfa med den fart som du faktiskt betalar för.

Ofta kan det vara så enkelt att det behövs en räckviddsförlängare. En apparat som pratar direkt med din vanliga router, och gör det möjligt att surfa lika smärtfritt i hela huset även om det är på en annan våning eller varför inte från hängmattan ute på tomten.
– Vi har skaffat oss mycket kunskap i det här ämnet, och vi tror att vi kan hjälpa många familjer att komma till rätta med det här problemet, avslutar han.

http://gunnars.se/

bild3