Här är Årets TV 2014

Hög tid att avslöja vinnaren i kategorin Årets TV hos Gunnars Radio & TV. Valet föll på en ovanligt smart smart-tv med extremt hög bilduppdatering som lämpar sig för HD-material!

Roffe på Gunnars Radio & TV har utnämnt Panasonic 48A S640 till Årets TV 2014.

Det Roffe inte kan om tv är inte värt att veta. Med 46 år i branschen och näsa för ny teknik är det få som slår honom på fingrarna. Han har jobbat på Gunnars Radio & TV sedan 1968, tio år efter att hans föräldrar startade verksamheten. Mamma Bojan, 91 år, jobbar fortfarande kvar!

Prisvärd med kristallklar bild och ljud
Årets TV 2014 enligt Roffe och Gunnars Radio & TV tillfaller solklart Panasonic 48AS640 som är en 48-tums smart-tv.
– Den är tillräckligt stor, men den görs i större storlekar också. Dessutom är den prisvärd. Men det jag skulle vilja lyfta fram är att den har både bra bild och ljud. Den har hög svärta som ger naturlig färgåtergivning, det beror på den höga bildfrekvensen som gör en makalös skillnad.

Proppad med ny teknik
48AS640 har 1.200 hertz bildfrekvens där många konkurrenter har 100 eller 200, det betyder att även snabba rörelser blir mjuka istället för hackiga. Och den är för övrigt fullproppad med ny teknik. Bland annat kan man styra en hel del kommandon med rösten.
Det finns bluetooth om man vill koppla till en mus, tangentbord eller ljudenhet. Man kan dessutom titta på 3D-filmer med de medföljande glasögonen, och det finns en lättskött fjärrkontroll med touchpad.
– Det finns en rad inbyggda appar så man kan direktstreama Netflix, Youtube, Viaplay och annat. Och den har självklart wifi inbyggt. Det kommer nya appar som man enkelt kan ladda ner, berättar han.
När man köper en tv hos Gunnars Radio & TV ingår både installation och hemkörning. Det är uppskattat av kunderna sen många årtionden tillbaka!

Du hittar tv:n hos Gunnars Radio & TV på Mariekällgatan 32A i Södertälje!

Här hittar du många av de tv-apparater som säljs i butiken

Psst! Visste du att du kan boka tid med Gunnars Radio & TV för personlig hjälp i lugn och ro på lördagar? Ring 08-550 360 62!

Läs mer om Gunnars Radio & TV här!

Samsung 6655, en 55-tums LED-tv i hög kvalitet.
Samsung 6655, en 55-tums LED-tv i hög kvalitet.

Uppstickare 1
En annan tv som är värd att titta närmare på är Samsung 6655, en 55-tums LED-tv i hög kvalitet.
– Samsung är bra på smart-tv, berättar Roffe och fortsätter;
– Här får man appar till de vanliga streamingtjänsterna men även HBO Nordic vilket gör den här tv:n unik.
Den finns i 40, 48 och 55 tums storlek och har vunnit många priser under året. Allt man behöver finns: 4 HDMI-ingångar och 3 usb, 3d-funktionalitet och möjlighet att pausa i ett direktsänt program om man har en usb-hårddisk inkopplad.

Här hittar du många av de tv-apparater som säljs i butiken

Uppstickare 2
Stora Panasonic 58ax 800 på maffiga 58 tum har blivit årets tv i ett flertal olika omröstningar på webben och i svenska facktidningar. Ofta med betyget ”bästa bild”.
– Det kan nog inte bli så mycket bättre än det här. Man får nästan känslan av att man befinner sig där på riktigt även om man ser en vanlig HD-sändning, menar Roffe.
Tv:n klarar av det allra senaste i högupplöst väg – 4K. Det är lika många pixlar som i fyra stycken full-HD-sändningar! Med allt fler 4K-sända filmer och serier är det här något av det värsta man kan skaffa sig i kvalitetsväg.

Här hittar du många av de tv-apparater som säljs i butiken

bild3