Guldsmeden och Fyren gör digital satsning: ”Som en modevisning – fast väldigt annorlunda”

I vanliga fall så hade vi som jobbat i galleriorna Guldsmeden och Fyren bjudit in till en modevisning så här års för att visa upp vårens och sommarens nyheter från våra butiker. Men det senaste året har ingenting varit sig likt.

Guldsmeden och Fyren gör digital satsning: ”Som en modevisning – fast väldigt annorlunda”

En pandemi som lamslagit handeln och dödat events har gjort att en modevisning i dagsläget bara är att glömma! Därför har nu Guldsmeden och Fyren, i samarbete med Hela Hälsingland, valt att testa ett annorlunda sätt att inspirera till shopping.

För bara drygt ett år sedan hade vi en stor och välbesökt modevisning här i gallerian Guldsmeden. Roligt event där vi visade upp vintermode tillsammans med Glada Hudik-teatern. Nu lever vi, tyvärr måste man väl ändå säga, i en annorlunda tid. Att vi skulle locka ner tusentals besökare under en kort stund till gallerian för att se våra butikers nyheter känns väldigt avlägset.

Därför har vi beslutat att genomföra denna satsning. Vi kommer med start idag att leverera en film varje torsdag med inspiration till shopping från våra duktiga medarbetare i butikerna på Guldsmeden och Fyren. När vi inte kan ta ner er till gallerian för att visa upp vårens och sommarens nyheter så får vi ta inspirationen hem till er istället!

 

För det är det vi vill göra med dessa filmer. Inspirera till shopping, och framförallt shopping i Hudiksvall. Vi vill visa upp att du faktiskt kan hitta det mesta här i Hudiksvalls stadskärna och att du kan få grym hjälp av bra personal också. För efter drygt ett år med skuggan av covid-19 över handeln så behövs det återigen sägas – handla lokalt! Det tål att upprepas! Men det är verkligen dags att tänka till igen.

De verksamheter som är beroende av besökare har gått igenom ett stålbad vi aldrig sett maken till under det senaste året. Oavsett om det är caféet, klädbutiken, baren eller hälsokosten så har alla blivit hårt drabbade. Vi som vanligtvis tycker om att besöka stadskärnan måste ta vårt ansvar att handla lokalt, oavsett om det är mat, dryck, skor eller kläder. Vill vi ha stadskärnan kvar när pandemin lagt sig så vill det till att vi konsumerar här i Hudiksvall. För jag vill att vi fortfarande skall ha ett Glada Hudik, även efter att vi lagt covid-19 till handlingarna. Galleriorna Guldsmeden och Fyren har öppet alla dagar för att öka tillgängligheten!

Nog pratat om det. Nu är det dags för premiären av Sommarshopping med galleriorna. Första temat är ”hälsa & välmående” där vi har ett par butiker som vill visa vad de har att erbjuda inför sommaren. Jag hoppas att ni kommer att inspireras och roas av dessa filmer. Och att ni efter filmerna ser till att besöka oss. Mycket nöje!

//Emil Strandell, butikssamordnare Guldsmeden & Fyren