Därför byter de namn – presenterar nya Hudikgalleriorna: ”Så himla glad över detta”

För bara ett par veckor sedan så gick Glada Hudiks gallerior ut med att man intensifierar sitt samarbete ytterligare. Man meddelade att man nu satsar på en gemensam kanal och logga. ”Hudikgalleriorna” är det namnet som man nu väljer att kommunicera ut. Att lättare kunna kommunicera med sina besökare och samtidigt förenkla för följarna på sociala medier är de stora anledningarna till namnbytet.

Guldsmeden & Fyren galleriorna blir nu Hudikgalleriorna.

Galleriorna Fyren och Guldsmeden har under flera år samarbetat kring en rad olika saker. Sedan 1,5 år tillbaka så har man gemensamma öppettider där alla butiker har söndagsöppet mellan 11–15. Events, marknadsföring och centrumledning har varit fler saker man samarbetat kring. Det här var ett naturligt steg på vägen man redan är inne på för att stärka shoppingen i Glada Hudik. Från och med början på november så har man nu ett gemensamt konto på Facebook och Instagram samt en gemensam webbplats där man samlar all gemensam info och artiklar om det som händer i galleriorna.

– Jag är så himla glad över detta. Det här kommer att underlätta för mig i rollen som kommunikatör för galleriorna, men framför allt kommer det att underlätta för våra besökare och kunder. I stället för att behöva följa 2 olika konton överallt så räcker det nu med att följa en kanal – ”Hudikgalleriorna”. Redan nu har vi en riktigt fin tävling i gång för de som följer oss, kolla in filmen nedan Emil Strandell, centrumledare Hudikgalleriorna

I dagsläget så är det främst på de digitala plattformarna och i tryckt material som förändringarna syns. Fastighetsägarna har även valt att kommunicera den nya loggan i partier kring galleriornas entréer. De gamla skyltarna finns kvar på de båda galleriornas tak, men planerna finns på att göra en förändring även där.

– Vi har tagit fram ritningar och planer på att bygga om entréerna och då givetvis med intentionen att ha vårt nya gemensamma namn på entrétaken. Då dessa saker tar tid så kände vi att vi inte kunde vänta längre. Pandemin har visat oss att vi måste stärka upp den digitala närvaron. Därför satsade vi på att lansera gemensamma kanaler och gemensam logga innan alla ombyggnationer är klara. Men det är mycket på gång. Vi fastighetsägare ser ljust på framtiden för handeln i Glada Hudik, säger Pär Widell, VD Fastighets AB Glysis (bolaget som driver Gallerian Guldsmeden).

Pär Widell, VD för Fastighets AB Glysis.

Hudikgalleriornas fastighetsägare har fog för optimismen. Hudiksvall har alltid varit en handelsstad och är fortfarande. Cityindex är en rapport som varje år tas fram ifrån Handelns Utredningsinstitut tillsammans med organisationen Fastighetsägarna. I den senaste som presenterades nyligen för det senaste året så visade det sig att omsättningen i Glada Hudik stadskärna stått sig bättre än rikssnittet och bättre än jämförbara städer. Otroligt glädjande nyheter och något som vi ska vara stolta över.

Till dig som läser det här, fortsätt stötta din lokala handlare, restauratör eller caféägare. Oavsett ifall det är en kedja eller ej så kommer dina pengar vår stad till gagn och gör skillnad. Din kopp kaffe du köper eller tröjan du handlar som julklapp kanske är det som gör att caféet eller butiken kan anställa ytterligare en person eller sponsra ett lokalt idrottslag. Att handla lokalt är det mest hållbara du kan göra för vår stad.

Nu har du dessutom möjligheten att följa en stor del av Glada Hudiks handel på ett enklare och mer underhållande sätt – läs mer om Hudikgalleriorna här

Vi vill givetvis att så många som möjligt hittar till våra kanaler! Därför har vi just nu en väldigt rolig tävling på gång.

Missa inga erbjudanden – följ Hudikgalleriorna på Facebook och Instagram!