De använder Gävleföretaget både till att surfa och värma poolen

Smidiga, hållbara och samlade tjänster och en utmärkt service. Det har lockat både familjen Danielson-Tomtlund i Sätra och bostadsrättsföreningen Kryddkrämaren i Södertull att ha såväl värme som fiber och el från Gävle Energi.

FÖRTROENDE. Familjen Danielsson/Tomtlund fick snabbt förtroende för Gävle energi när de flyttade in i sitt hus för 3 år sedan.

Viktor Danielsson och Pernilla Tomtlund och deras barn flyttade in i sin villa i Sätra för tre år sedan. När alla syskon och bonussyskon är på plats samtidigt är de sex personer i familjen. Viktor Danielsson berättar att familjen snabbt fick förtroende för Gävle Energi.
– När vi flyttade in var det en från Gävle Energi som kom hit kostnadsfritt och visade hur fjärrvärmen fungerade. Det kan man ju behöva hjälp med att få koll på så det var jättefint!

Inför sommaren 2019 skaffade familjen utomhuspool. Denna kunde de tack vare en värmeväxlare som Gävle Energi har installerat värma upp med hjälp av fjärrvärmen.
– Det har fungerat utmärkt. Jag minns från när vi hade pool hemma när jag växte upp att vi aldrig brukade få vattnet riktigt varmt. Eftersom behovet av fjärrvärme är så lågt på sommaren har vi också ett väldigt förmånligt pris på poolvärmen.

HELHETSLÖSNING Fjärrvärme som fungerar för både hus och pool, är en ekonomisk investerings samtidigt som det är en klimatsmart lösning för familjen.

Då fjärrvärmen till största del består av spillvärme från den lokala industrin är det värmeenergi som tidigare släpptes ut i luften eller i Gävlefjärden som nu värmer upp familjen Danielssons utomhuspool.
– Det känns ju väldigt bra att det är så. Jag har ju läst att Gävle Energi är ett grönt företag och det gillar man förstås som kund.

Familjen har sitt bredband från Gävle Energi-ägda GavleNet och eftersom Gävleföretaget också äger elnätet har det känts enkelt för familjen att köpa sin förnybara el därifrån.

Men visst har de uppvaktats flitigt av telefonförsäljare från andra bolag.
– Jag hakade på ett sådant erbjudande en gång, men såg till att ta mig ur det fort. Det kändes inte lika pålitligt, säger Viktor.

GRÖN EL. Förnybar, klimatvänlig el var en stor anledning till att BRF Kryddkrämaren i Södertull valde Gävle Energi.

Även medlemmarna i bostadsrättsföreningen Kryddkrämaren i Södertull tycker att det spelar stor roll att ha klimatvänlig el och värme. Miljömedvetenheten speglas även i de solpaneler föreningen har satt upp. Vicevärden Jan Johansson berättar att man är oerhört nöjd med sin fjärrvärme.
– Det finns föreningar som borrar fram bergvärme eller har luftvärmepumpar, men här har vi ett system som vi själva slipper underhålla. Det sitter termometrar med sändare inne i varje lägenhet som kommunicerar med fjärrvärmen och ser till att det blir lagom medeltemperatur i bostäderna. Det gör att vi varken fryser eller förlorar pengar i onödig värme.

Jan Johansson tycker att det känns bra att använda ett lokalt företag till el, uppvärmning och bredband och lyfter fram den utmärkta service Gävle Energi erbjuder när något problem eller en fråga dyker upp. Fiber från GavleNet är indraget i varje lägenhet, och sedan är det upp till varje lägenhetsinnehavare att välja vilken bredbandsleverantör den vill. För Jan själv och för styrelsen är valet självklart.
– Vi vill ju ha det som känns pålitligt. Vi använder till exempel bredbandet från GavleNet både till att övervaka våra solceller och till det system som medlemmarna bokar tvättstuga och styr sina motorvärmare med. Då är det viktigt att uppkopplingen fungerar bra.

Är du nyfiken på att veta mer? Hör av dig till Gävle Energi.