”Vi skapar julmys med uppgraderat bredband – också”

Snart julafton. Som vanligt blir vi många här hemma. Vuxna, ungdomar och barn i en härlig blandning. ”Nu är tillfället att uppgradera ditt bredband till nästa hastighet ” läser jag på GavleNets reklam och surfar in på deras erbjudande. Nu? Till julhelgernas alla lediga dagar?

JULERBJUDANDE. Hos GavleNet kan du just nu uppgradera ditt bredband till nästa hastighet för samma kostnad som du har hos GavleNet idag.

Jag fortsätter läsa:

”Uppgradera till nästa hastighet för samma kostnad som du har idag. ”Okej vi har 100 Mbit/s. Nästa skulle alltså vara 250 Mbit/s utan extra kostnad i tolv månader. Ja kanske vi blir ju många om surfen i helgerna som kommer. Eller kanske erbjudandet med nya produkten 500 Mbit/s kan vara något för oss?

Inför installationen fick vi besöka GavleNets speciella kundrum på deras kontor. Ett rum som pedagogiskt på väggen visade dosor och kopplingar.

Det är nu drygt 5 år sedan vi fick fiber. Det var ganska tidigt jämfört med andra städer har jag förstått. Inför installationen fick vi besöka GavleNets speciella kundrum på deras kontor. Ett rum som pedagogiskt på väggen visade dosor och kopplingar.

Vid besöket gick vi igenom det tekniska upplägget, hur mediaomvandlaren skulle placeras och vad vi ska tänka på vid placering av vår egen router.
–  Jag garanterar att ni kommer att få ett mycket stabilt bredband med GavleNet. En uppkoppling som inte laggar, sa Malin Eriksson som var en av dem vi träffade.

Det tog vi mer än gärna emot. För den vi då hade svajade ofta. Det retade upp de flesta i familjen. Mig med.

Men jag retade mig också på att vår förre leverantör utlovade en hastighet som inte fanns i verkligheten. Jag fick inte alls det jag betalade för. Vilket jag påtalat för tidigare leverantör med det ständiga svaret:
– Det står UPP TILL 60 Mbit/s i avtalet.

Malin på GavleNet skrattade till när jag berättade.

– Det är som om du i affärens skulle köpa UPP TILL en liter mjölk, sa hon. Vem skulle nöja sig med det? Betyder det en halvliter kanske? Eller 7 dl? På GavleNet jobbar vi inte så. Du får de Mbit/s du betalar för och ibland lite till.

”Nu samma pris för uppgraderat bredband”

Jag har inte ångrat det val av bredbandsleverantör som jag gjorde för 5 år sedan. GavleNets 100 Mbit/s räcker gott för vår familj. Åtminstone för det mesta även om sonen hävdar att vi borde byta upp oss till ett snabbare.

”Därför ska du just nu uppgradera ditt bredband hos GavleNet” läser jag igen på nätet. Så där lagom till alla lediga dagar i jul och nyår. För julfridens skull. Hm.

NYHET. Med GavleNets nya produkt på 500 Mbit/s kan du vara säker på att surfen räcker till alla under jul- och nyårsledigheterna.

Hur såg vår förra julafton ut? Så klart vi firade gemensamt. Åt tillsammans, umgicks, skrattade. Ett tag. Sen smög sig mormor undan en stund med sin mobil. Medan alla ungdomar drog sig upp till övervåningen för spel och streaming. Och själv pausade jag med favvoserien ett tag. 100 Mbit räcker – men inte alltid och till allt. Så kanske jag skulle ge oss alla en gemensam julklapp i år?

Surfa snabbare utan extra kostnad – läs mer här!

Det ringer på telefonen. Det är mamma.
– Du jag följer ju den där serien du vet. Brukar streama den hemma men nu krockar ju det med besöket hos er. Kommer du ihåg hur det blev förra året när ungdomarna la beslag på nätet. Har du löst det till i år?

– Ja det har jag.