Unna dig en mysig julfika med en vän – Café Tegelplan har något för alla smaker

Advent närmar sig med stormsteg. En tid som för många är fylld av förväntan och varma känslor. Varför inte maxa den här härliga tiden och unna dig en rykande kopp kaffe och ett bakverk fylld av julens smaker? Café Tegelplan har något för alla.

Unna dig en mysig julfika med en vän – Café Tegelplan har något för alla smaker

På Norra Torlandsgatan i Östersund ligger det mysiga fiket Café Tegelplan där Jannie Haraldsson är kafé- och personalansvarig. Hon beskriver kaféet som ett tidlöst kafé med klassiskt sortiment. Napoleonbakelse och Budapeststubbe finns givetvis på menyn, och två riktigt populära inslag i sortimentet är leverpastejmacka och smörgåstårta. Och bakelsen ”chilivipp”, en är en specialitet.

Men nu är det snart december, och då är det såklart andra typer av bakverk som går åt mest. – Då vill folk fika småkakor, lussekatter och såklart också pepparkakor, det är det som säljs mest just nu, berättar Jannie Haraldsson. Hon och hennes kollegor förbereder nu för fullt inför adventstiden och de efterföljande veckorna som ju laddar upp inför crescendot, julen.
– Det är en mysig tid och många vill slinka in hos oss och träffas och fika tillsammans. Vi har luftiga lokaler och en öppen planlösning där många får plats, det tror jag är uppskattat.

Café Tegelplan serverar också enklare luncher som sallader, panini och matpajer. Allt som serveras, produceras i kaféets eget bageri, Frösöbageriet.
Liksom många andra företag har Café Tegelplan påverkats av den pågående coronakrisen, men turligt nog inte så mycket.
– Vi har inte färre kunder. Däremot har vi plockat bort några bord men det får plats 50 gäster som kan känna sig trygga. Takeawaykunderna har ökat däremot.

Lokalen är stilrent inredd, och ett personligt inslag är konsten som pryder väggarna, som en av de anställda på kaféet är upphovsperson till.
– Det känns lite som ett gammalt kondis. Klassiskt men också familjärt.
Och nu när december är på intåg, blir det såklart också julpyntat i lokalen.

Kaféets målgrupp är bred. Här fikar såväl barnfamiljer som ungdomar och daglediga pensionärer.
– Vi ligger ju en bit utanför stan så det är extra kul att så många människor hittar hit. Vi har en stor parkeringsplats och jag tror att många uppskattar att de kan svänga förbi och köpa med sig till exempel en tårta.

På kaféet finns också två konferensrum med plats för åtta respektive sex personer.
– De kan man även nyttja om man vill sitta avsides och hålla avsides. De används flitigt.

Vill du beställa Lussekatter till advent eller kanske för att lyxa till vardagen? Beställ här.

Följ oss på Facebook för att se mer vad som händer hos oss!

Café Tegelplan – Se vad som händer på Café Tegelplan och få tips om luncher och gott fika

Bilbolaget Café – tipsar om veckans godaste lunch.