Fira smått men gott – unna dig och de dina en svensk tårtklassiker från Frösöbageriet

Våren är här och snart byter högtiderna av varandra. Kanske kan vi inte träffas på de sätt vi är vana vid, med vi kan fortfarande fira. Studenten, morsdag och midsommar -
Frösbageriet har tårtor för alla tillfällen.

Fira smått men gott – unna dig och de dina en svensk tårtklassiker från Frösöbageriet

Snart nalkas pingst, och morsdag. Och därefter ska studenterna firas och sedan kommer midsommar. Våren och försommaren är verkligen festernas tid. Och tårtornas.
Liksom många andra företag har Frösöbageriet på Frösön påverkats av den pågående coronakrisen. Företagskunderna syns inte till lika mycket, med däremot är det full aktivitet i kaféerna, och antalet takeaway-kunder har ökat.
– Det är ett stort tryck den här tiden, det är vi glada för, förklarar ägaren Leif Aronsson.

I kristider är det extra viktigt att stötta de lokala företagen och Frösöbageriet har ett stort och fint utbud av bakverk och tårtor. Föga förvånande är prinsesstårta och jordgubbstårta de populäraste tårtorna.
– Tidigare var pingst en typisk tårthelg, särskilt eftersom många gifte sig då. Men nu har det förskjutits lite, berättar Leif Aronsson.

Vill du beställa tårta till Studentfirande eller Morsdag – kontakta Frösö Bageriet här!

Årets största tårthögtid är numera morsdag.
– Det är mycket större än farsdag. Däremot har vi inga förbeställningar den helgen, det är bara spontanköp i butiken. Det är en intensiv men rolig period.

Den helgen bakar Frösbageriet uppemot 500 morsdagstårtor, så då finns det alltså stora möjligheter att köpa sig en svensk tårtklassiker.

Det anrika Frösöbageriet är ett stabilt företag med stark lokal förankring sedan 1947. Medan själva bageriet riktar sig mycket mot företagskunder, finns kaféerna Tegelplan och Bilbolaget till för privatpersonerna.
– Vi är stolta över våra snabba leveranser, vi kan leverera till kund dagen efter en beställning. På vår hemsida kan man förbeställa och även bifoga en bild om man har ett speciellt önskemål om hur tårtan ska se ut, berättar Leif Aronsson.

I dag arbetar totalt 23 personer på företaget, i bageriet och fiket.
– Vi månar mycket om hantverket. När en kund kommer in ska han eller hon känna på att det finns massor att välja på. Vi vill att det ska vara inbjudande med många olika bakverk och färggranna tårtor.

Följ oss på Facebook för att se mer vad som händer hos oss!

Café Tegelplan – Se vad som händer på Café Tegelplan och få tips om luncher och gott fika

Bilbolaget Café – tipsar om veckans godaste lunch.