Frösöbageriet bakar med kärlek

Bakelser, bröd eller tårtor. Allt som tillverkas hos Frösöbageriet levereras med en stor portion av kärlek – och äkta hantverk.
– Vi bakar allt, det är bara fantasin som sätter gränser, säger Leif Aronsson, vd och ägare.

Vi bakar allt från grunden och det finns alltid färskt bröd och fika i vårt café.

Frösöbageriet startades 1947 och är en del av Östersunds hjärta. Och alla som har växt upp i Jämtland har med största sannolikhet fått njuta av både deras nybakta bröd, tårtor och bakelser. De är nämligen kända för sin höga kvalitet, äkta hantverk – och ett brett sortiment.
– Vi tar alla typer av uppdrag. Vi bakade till exempel hundratals korv- och hamburgerbröd till skidskytte-VM. Men vi kan lika gärna tillverka bildtårtor och häftiga bakelser till ett barnkalas, säger Leif Aronsson, vd och ägare.

Vi bakar allt från grunden och det finns alltid färskt bröd och fika i vårt café

Han vill värna om hantverket och att de som arbetar i bageriet ska ha möjlighet att vara både kreativa och nyfikna. De tar både stora och små uppdrag vilket innebär att ingen dag är den andra lik på Frösöbageriet.
– Vi har till exempel både äldre och moderna bakverk. Det är en bra mix som våra kunder uppskattar, säger Leif Aronsson och passar på att lyfta fram Café Tegelplan som är en viktig del av verksamheten.
– Vi har skapat en riktig kondiskänsla. Här kan våra kunder köpa både färskt bröd och fika varje dag, ta en kaffe med sina kompisar – eller äta lunch.

Nyfiken på vårt sortiment ? Här kan du se mer , men kom ihåg att det är bara fantasin som sätter stopp.

Idag arbetar 23 personer på Frösöbageriet och Leif Aronsson är mån om sin personal. Han anser att om de mår bra så gör de ett bra jobb. De har i flera omgångar haft personal från MICA, som förgyller arbetsplatsen. Caroline Lindahl har arbetat på bageriet till och från sedan gymnasiet. Idag är hon anställd som konditor sedan ett år tillbaka.
– Jag hjälper bland annat till med att packa godbitar och baka bröd i bageriet. Det är roligt med olika arbetsuppgifter och jag har bra kollegor. Vi brukar gå på after work, spela bowling eller innebandy, säger hon.

Vi är anpassningsbara och kreativa. Inget uppdrag är för svårt för vårt bageri

Leif Aronsson vill ha en bra arbetsmiljö där det inte gör något om man gör fel. Det viktigaste är att säga till och så hjälps man åt och lösa det som blivit galet.
– Vi respekterar varandra och jag vill ha en bra dialog med mina anställda. Alla människor är olika, men lika mycket värda. Vi brukar hyra hallen där Caroline och några av mina andra anställa spelar innebandy, men de får göra vad de vill där. Det är bara roligt och bra att de rör på sig. Jag uppmuntrar all fysisk aktivitet, säger han.

Frösöbageriet levererar alla beställningar dagen efter och de ger alltid det lilla extra för att deras kunder ska bli nöjda.
– Vi vill bygga långsiktiga relationer med våra kunder. Vi är ett schysst bageri och för mig är det viktigt att min personal mår bra – och att vi skapar bra produkter.

Vill du beställa tårta till kalaset eller godbitar till fredagsfikat på jobbet – kontakta oss här!

Följ oss på Facebook för att se mer vad som händer hos oss!

Café Tegelplan – Se vad som händer på Café Tegelplan och få tips om luncher och gott fika

Bilbolaget Café – tipsar om veckans godaste lunch.