”I skogen kan jag koppla av och bara vara”

Som ägare för tre olika verksamheter inom bageri och café har konditorn Leif Aronsson mycket på agendan. Kärleken till hantverket, kunderna och personalen kommer alltid i första rummet - men i lediga stunder är det skogen som lockar.

Det är något speciellt med att vara ute i skogen, där kan jag koppla av och bara vara.

Frösöbageriet på Frösön har levererat nybakade läckerheter till Östersundsborna så långt tillbaka som 1947. Riktigt så länge har inte Leif Aronsson varit delaktig i företaget, men sedan han tog över som ansvarig för drygt åtta år sedan har han lagt ner sin själ i att både förvalta och förnya den anrika verksamheten.
– Man ska kunna lita på att allt som köps hos oss, oavsett om det är frukostfrallor, smörgåstårtor eller kanelbullar, är tillverkat av bagarhänder här på Frösön. Vi knådar och kavlar ut allting själva – det är garanterat hembakat, närproducerat och dagsfärskt. Nuförtiden är det många konditorier som stänger ner och det kommer inte in så många nya i yrket, så det är en tradition värd att bevara.

”Det är garanterat hembakat, närproducerat och dagsfärskt”

År 2012 såg en milstolpe i Frösöbageriets moderna historia i och med öppnandet av Café Tegelplan i centrala Östersund. Konditoriet erbjuder ett brett sortiment bakverk inklusive sallader och smörgåsar, och är ett led i att skapa nya vägar för bageriet att nå ut till allmänheten.
– Vi har ett jättestort utbud på Café Tegelplan och det är så det ska vara, säger Leif. Det ska vara svårt att välja när man kommer in, då vet man att det är ett riktigt konditori. Frösöbageriet är ju i grund och botten ett renodlat leveransbageri, men tack vare caféet har många fler kunder upptäckt oss och vad vi gör.

Vill du vet vad sin händer på Café Tegelplan? Följ dem på facebook

Nuförtiden är det många konditorier som stänger ner och det kommer inte in så många nya i yrket, så det är en tradition värd att bevara.

2018 sällade sig ytterligare en aktör till familjen; Bilbolagets café, som utöver bakat även serverar pizza, korv och lättare luncher. Och så var Leif Aronsson plötsligt ägare för inte mindre än tre olika verksamheter – med ett och samma mål.
– Vi ska leverera hantverksmässiga varor till kunderna, stora som små, men också vara en bra arbetsgivare för våra anställda. Vår personal ska kunna vara stolta över sitt yrke och sin arbetsplats. När både de som handlar och de som jobbar är nöjda, då är jag nöjd.

Vill du veta mer om Bilbolagets Café – läs här!

I vardagen som ägare blir det inte jättemånga långsemestrar, konstaterar Leif, men när tiden ändå räcker till är det skogen, jakten och hundarna som bidrar med välkommen avkoppling.
– En del tar ju med sig jobbet hem, men jag är duktig på att lägga det åt sidan om så bara för en stund. Det är något speciellt med att vara ute i skogen, där kan jag koppla av och bara vara.