Spångsjö Färgs flytt ett lyft för butiken

– Det har varit väldigt lyckat för vår del att flytta närmare stan. Det har bidragit till att vi kunnat öka vår försäljning i sommar.
Det säger Per Rydberg, delägare i Spångsjö Färg, och spricker upp i ett enda stort leende när han skojar om flytten. Den har nämligen bara skett till nya lokaler vägg i vägg med
de gamla.

Christian Spångsjö och Per Rydberg är nöjda med butikens flytt till nya och större lokaler.

Det var när Lindströms Bil valde att förlägga sin anläggning till Ållebergs Center som tillfället gavs. Spångsjö Färgs har nu fått större ytor och ljusare lokaler som känns riktigt fräscha och trevliga när man besöker butiken. Men inte bara det. Hyresvärden har gjort om fasaden och sett till att entrén blivit mer tilltalande.
– Vi var trångbodda tidigare. Det gjorde att vi var i behov av något nytt. Den nya butiksytan är 200 kvadrat större. Tack vare det kan vi visa våra produkter på ett helt annat sätt. Golv och kakel var exempelvis inklämda i hörnen tidigare. Nu får de betydligt mer utrymme vilket gör att kunderna kan ta del av dem på ett helt annat sätt, säger Per Rydberg.

Det har således varit en kort flytt i verkligheten, men ett stort steg för butiken. Den har haft en ökad försäljning sen öppningen den 27 april. Det är nu inte hela sanningen om uppgången.
Coronapandemin har påverkat många branscher och butiker sen den började härja i mars månad. Det gäller även för Spångsjö Färg, men till skillnad från andra aktörer har försäljningen istället skjutit i höjden.
– Det är en trend som vi märker av i hela vår bransch. Coronapandemin har gjort att många är permitterade och hemma mer. Det gör att de passar på att fixa och måla om det som de inte hunnit med när de jobbat heltid, vilket utmynnat i en merförsäljning för vår del, säger han.

Enligt Per Rydberg har branschen påverkats finansiellt positivt och emotionellt negativt. Det sistnämnda har för Falköpingsbutiken inneburit att den tvingats skjuta på invigningen och även fått ändra sitt arbetssätt.
– Fler kunder har i pandemins spår ringt och beställt sina varor innan de hämtat dem. Många äldre som kommit hit har i sin tur knackat på fönsterrutan. Vi har då gått ut och tagit reda på vad de vill ha. Om det gällt färg har vi blandat den. Kunden har sedan svischat beloppet så allt har varit klart när vi gått ut med burkarna till dem, säger Per Rydberg.

Här hittar du mer om Spångsjö Färg

Vi går mot mörkare tider. Det gör att vi tillbringar mer tid inomhus. Då är det läge att byta golv, måla om eller tapetsera hemma. Höstens nyheter finns inom kort i Spångsjö Färgs butikshyllor.
– Den som är ute efter nya tapeter kan gå in på vår hemsida. Om man så fastnar för något är det bara att besöka butiken och låna hem våra kartor, säger Per Rydberg.

I maj anställdes Elias Martinsson. Det innebär att Spångsjö Färg nu har åtta anställda i Tidaholm och Falköping. De berättar gärna vad man ska tänka på inför den stundande renoveringen och passar även på att skicka fina tips och idéer till er kunder som besöker butikerna.

Elias Martinsson anställdes i maj månad som butiksförsäljare.

Text och Bild: Göran Bard