Hälsokostbutik firar i dagarna två

NaturligtVis Hälsokraft i Falköping fyller ett år i augusti. Det firas under fredagen och lördagen i butiken.
Kunderna bjuds på allt från tävlingar till provsmakning och får ta del av flera fina erbjudande.

Zenitha Pettersson och Yvonne Grön har haft sin butik i ett år och vill nu fira det med sina kunder.

– Det har varit ett intressant och lärorikt år för vår del. Allt har rullat på fint. Vi har en stabil kundkrets som handlar i vår butik och många som bokar in sig på behandlingar hos oss, säger Yvonne Grön.

NaturligtVis Hälsokraft i Falköping är mer än en vanlig klassisk hälsokostbutik. Den har ett sortiment med kosttillskott, ekologisk hudvård, växtbaserade läkemedel, noga utvalda matvaror och fotriktiga skor. Det kompletteras med kinesisk akupunktur och massage i ett nyrenoverat angränsande rum.

Yvonne Grön och Zenitha Pettersson träffades under utbildningen på Neijing Akademin i Falköping och startade verksamheten den 19 augusti förra året.
– Det var ett stort steg att bli egna företagare, men det är inget vi ångrar idag. Det är fantastiskt att få hålla på med hälsa och kost som är vårt stora intresse, säger Zenitha Pettersson.

Duon har även en naturlig uppdelning av arbetsuppgifterna. Den ena tar hand om kunderna i butiken medan den andra utför behandlingar. Sedan har de en anställd på halvtid som täcker upp när det behövs.

Många kunder som besöker butiken har haft problem av något slag under en tid och är ute efter tips och råd.
– En del kan behöva ett kosttillskott eller något livsmedel för att lindra symtomen medan andra kanske skulle må bättre av akupunktur eller massage. Det finns alltid en orsak till varför smärta uppstår och oftast är det bättre att behandla orsaken till problemen än att dämpa symtomen, säger Yvonne Grön.
– Många känner inte till att vi även erbjuder behandlingar men ibland har det hänt att kunden får hjälp direkt om ledig tid finns. Vanliga problem är ledsmärta, sömnproblem och mag- och tarmbesvär. Många av dessa problem kan avhjälpas på naturlig väg, fortsätter Zenitha Pettersson.

De båda är utbildade inom kinesisk akupunktur. Det kan hjälpa vid flera åkommor som exempelvis klimakteriebesvär, migrän, allergier, magbesvär, sömnbesvär eller vid smärta i olika kroppsdelar. Akupunktur hjälper kroppen att lindra eller få bort besvären.

Nu ska det således firas att butiken funnits i ett år. Kunderna får provsmaka olika produkter som exempelvis glass, medverka i tävlingar och får 15 procents rabatt på hela köpet.

Det blir även en nypremiär. NaturligtVis Hälsokraft har tagit in kläder i sortimentet. Det har butiken inte haft tidigare.
– Vi säljer kläder från Hängmatta.se. Det är mjuka plagg i slitstarka material. Många som sysslar med yoga uppskattar dem för de är väldigt sköna att ha på sig, säger Zenitha Pettersson.

Under de två dagarna anordnas prova-på behandlingar. Kunden får testa på massage, gua sha eller öron akupunktur, för en summa av 100 kronor.
– De som vill ha en behandling får boka en tid hos Fru Grön eller Zenithas Akupunktur via Boka direkt. De kan även ringa in till butiken så hjälper de till att boka in en tid. De pengar som vi får in under vårt firande skänks till Världsnaturfonden och deras projekt Rädda svensk natur, säger Yvonne Grön.

Text och Bild: Göran Bard