De ger goda råd för både dig och klimatet

Slit inte ditt hår när elräkningen kommer.

-Kontakta Energi och klimatrådgivarna istället.

- Vi vill dela med oss av våra bästa energispartips, säger Fia Johannessen, energi och klimatrådgivare, Ovanåkers Kommun.

FIa Johannessen hjälper aktivt till med kommuninnevånarnas energifrågor, här på SM-Veckan.

Kommunala Energi och klimatrådgivarna i Gävleborg går en hektisk vår till mötes.

– Vi har fått extra pengar från statens energimyndighet för att kunna nå ut till medborgare som vill minska sina energikostnader, säger Fia Johannessen.

Även företag är såklart välkomna att kontakta rådgivarna

Fokus för extrapengarna ska ligga på energi och klimatrådgivning i glesbygd och även om kalenderns börjar fyllas med spännande event vill man träffa ännu fler intresserade energisparare.

– Så bjud in oss på nästa bygdegårdsdag, spelmansstämma eller årsmöte. Vi kommer gärna och berättar om energi och klimat, visar upp elbilar eller elcyklar.

Så tveka inte skicka i väg en inbjudan, all information finns på hemsidan: www.energiochklimat.se.

Också de som redan har fiffiga lösningar på till exempel uppvärmning kan höra av sig till Energi och klimatrådgivarna.

– Du som vill dela med dig av dina bästa vardagsknep för att leva lite miljövänligare är välkommen att kontakta oss, säger Fia Johannessen.

Tanken är att rådgivarna ska samla på sig goda exempel från verkligheten och sprida vidare.
– Vi vill inspirera och ge andra kunskap. En gammal Hälsingegård kanske har uppdaterats och kombinerats med ny teknik som kapat elkostnaderna?

Dessutom pågår också en tävling ”Årets energispartips 2017” där man kan skicka in sitt bästa energispartips och tävla om fina priser.

– Bra tips som dyker upp under året kommer vi lyfta fram så fler kan ta del av det, säger Fia Johannesson. Sen kommer vi utse det bästa tipset mot slutet av året som vinner 1:a pris och får titeln ”Årets energispartips 2017”.