Ta Eckerö Linjen och förälska dig i Åland i sommar

Semestra utomlands, men ändå med hemmet inpå knuten. Ta färjan från Grisslehamn och möt stillheten, nöjeslivet eller äventyret på underbara Åland.

Ta Eckerö Linjen och förälska dig i Åland i sommar

Det är på sommaren Åland lever upp, är som vackrast och fyllt av en massa energi. För den som vill upptäcka öriket erbjuder Eckerö Linjen ett stort utbud av boenden, med allt från centrala hotell i Mariehamn till gästhem på landsbygden.
– Vi förmedlar även över 350 stugor runt om på Åland varav nio av tio ligger vid havet. Du kan alltså hitta något som passar dig oavsett om du vill leva ett stilla semesterliv i en stuga eller delta i nöjeslivet i Mariehamn, säger Tove Lolax på Eckerö Linjen.

Här hittar du alla stugor och hur du bokar dem

Åland är perfekt för den som är ute efter att fiska, spela golf, vandra längs naturstigar eller paddla mellan kobbar och skär. Två grupper som också gärna letar sig dit är cyklister och motorcyklister. Vägarna är lagom stora, utsikten vacker och det är tätt mellan glasskiosker och kaféer.
– Och det är alltid nära till ett svalkande dopp i havet! Det finns ungefär 30 officiella badplatser. Bland dessa finns Degersand i Eckerö som utsågs till Europas näst bästa oupptäckta sandstrand för något år sedan. Men självklart kan man även att hitta sin egen favoritstrand, säger Tove Lolax.

Huvudstaden Mariehamn är sommarstaden som lockar med uteliv, shopping och sevärdheter. För barnfamiljer väntar äventyret redan när färjan anländer till Eckerö. Här väntar minitåget som gratis tar besökarna till Leklandet med hoppborgar, sumobrottningsdräkter och annat för barn och vuxna med barnasinnet i behåll.

En annan hållplats är Käringsunds viltsafari där besökare får åka med på en guidad rundtur och se kronhjortar, dovhjortar, lamor, vildsvin och strutsar på riktigt nära håll.

 

Semestra utomlands, men ändå med hemmet inpå knuten. Ta färjan från Grisslehamn och möt stillheten, nöjeslivet eller äventyret på underbara Åland.

Som svensk känns det förstås också extra roligt att besöka det gamla fiskeläget i Käringsund. Här spelades stora delar av tv-serien Vi på Saltkråkan in och den som kisar har inte svårt att se Tjorven, Båtsman, Stina och Pelle komma springande mellan sjöbodarna.

Andra tips för den som stannar några dagar på Åland är Kastelholms slott med spännande historia och roliga barnaktiviteter liksom Bomarsunds fästning, som en gång var Rysslands västligaste utpost.
– Jag rekommenderar verkligen alla att åka hit och att även stanna här några dagar. Det är lätt att förälska sig i Åland, säger Tove Lolax.

Upplev Åland med Eckerö Linjens bekväma resepaket – läs mer och boka här!

Populära sommarevenemang

Postrodden över Ålands hav 15 juni

Den stora postroddtävlingen från Grisslehamn till Eckerö startar i år i Grisslehamn. Den som åker med m/s Eckerö på förmiddagen kan se de deltagande allmogebåtarna både vid start och senare ute till havs. Evenemanget arrangeras för att hylla forna tiders postbönder.

Ålands sjödagar, 17–21 juli

Under fem dagar bjuder Mariehamns Sjökvarter på segelfartyg, snipor, hantverk, livemusik och inte minst en riktig folkfest.

Rockoff, 19–27 juli

En niodagars musikfestival på Torget mitt i Mariehamn. Bland årets artister finns bland andra Nazareth, Peg Parnevik, Anna Bergendahl, Fricky och dessutom Thomas Di Leva som tolkar David Bowie.

Vikingamarknad i Saltvik 25–27 juli

Den 20-årsjubilerande marknaden bjuder på sång och musik i vikingastil, stridskonst, lädergarvare, smyckestillverkare och smeder. Deltagarna kommer från när och fjärran och många är tidsenligt klädda.

Här kan du se mer av vad som händer på Åland i Sommar