Njut av årets stora påskbord till havs

Skippa momentet med att planera vem som ska bjuda på påskmiddagen i år. Åk på en kryssning tillsammans istället och njut av ett stort påskbord utan att någon i sällskapet behöver ställa sig i köket. På köpet får ni dessutom underhållning och havsutsikt!

Njut av årets stora påskbord till havs

Lammrätter, sillar, sallader, kallskuret och mycket annat som hör påsken till hittar man på det stora påskbordet, som Eckerö Linjen dukar upp i sin buffétrestaurang mellan den 12 och 22 april. Det finns över 80 olika rätter att välja mellan, så det är lite av en konst i sig att lära sig hur man ska planera för att orka smaka på allt man önskar. Förutom de salta rätterna hittar man även mycket sött att avrunda måltiden med.
– Den finska påskdesserten memma, som äts med ovispad grädde och ofta också en gnutta strösocker, kan jag verkligen rekommendera att man smakar på. Den är till synes kanske inte så lockande, men den överraskar! säger Tove Lolax, kommunikatör på Eckerö Linjen.

Vill du veta mer om vårt påskbord, kanske till och med boka direkt – läs här.

Förutom påskbordet får man njuta av liveunderhållning med fartygets kryssningsvärdar och gästartister i fartygets bar Klubb Kuling. På nöjesschemat hittar man allt från Måndagsklubben med svenska visor och Äntligen tisdag med olika teman såsom schlager och country till partyband på lördagar och jazz som avrundning på veckan. Under resans gång kan man även passa på att hjälpa påskharen på traven och handla godsakerna till påskäggen i taxfreebutiken ombord.

 

Den som vill kan göra resan till en heldagsutflykt och gå av på Åland för att ta del av påskfirandet på ön. Eftersom påsken är sen i år har våren hunnit lite längre än annars.
– Det är väldigt fint på Åland så här års, så det passar extra bra att fly påskstressen hemma och koppla av i vacker skärgårdsmiljö. Eftersom det är så kort båtresa, endast två timmar enkel resa, kan man utforska Åland över dagen och vara hemma igen till kvällen. Men jag kan varmt rekommendera att man stannar några dagar för att hinna njuta av den spirande våren på ön och ta del av påskevenemangen. Det är flera hotell som har fina erbjudanden nu till påsk, berättar Tove Lolax.

Påskhelgen på Åland bjuder bland annat på den traditionella påskmarknaden på Torget i Mariehamn där man hittar allt från påskpynt och hantverk till charkuterier och hembakt. Även Kastelholms slott i Sund, som är ett populärt besöksmål för såväl stora som små, håller öppet. Vill man istället klappa små nyfödda lamm ska man bege sig till familjejordbruket Marskogens Lamm, där man förutom att träffa de söta lammen även kan fynda i gårdsbutiken.

Här kan du läsa mer om påskens evenemang och hotellerbjudanden på Åland