Kort är underbart på Eckerö Linjen – mat och underhållning med havsutsikt

En dagskryssning med m/s Eckerö mellan Grisslehamn och Åland må bara vara 4,5 timmar lång, men innehåller desto mer. Medan färjan kryssar fram genom vacker skärgårds- och havsmiljö, finns det något för alla åldrar och smaker ombord.

Ett prisvärt alternativ är veckans meny i Rospiggen, en trerätters meny som serveras utöver à la cartemenyn.

En stor del av resenärerna på m/s Eckerö är dagkryssare. Insamlade av transferbussar från Uppland, Västmanland, Dalarna och Gävleborg fyller de färjan i Grisslehamn två gånger om dagen.

Vi har stamgäster som åker en gång varje vecka för att inte missa någon av menyerna.

Den korta kryssningstiden gör det möjligt att resa på morgonen och komma hem till en eftermiddag och kväll hemma eller att jobba före kryssningen och ändå komma hem och sova i sin egen säng. Längre bort än så behöver inte utomlands vara!
– En sak som känns rolig är att många av våra passagerare kommer från Stockholm. De väljer att åka på kryssning med oss trots att det finns så många nöjen där som konkurrerar, säger Chatarina Israelson, intendent på m/s Eckerö.

Hon berättar att många kommer för matens skull. Ombord finns fascinerande många alternativ för den som vill äta gott. I Buffé Bornholm finns den klassiska buffén, ett hyllat skärgårdsbord med svenska och åländska läckerheter. Ett prisvärt alternativ är veckans meny i Rospiggen, en trerätters meny som serveras utöver à la cartemenyn.
– Vi har stamgäster som åker en gång varje vecka för att inte missa någon av menyerna.

Blir du nyfiken på våra restauranger? Här kan du läsa mer. 

Skepp o Skoj

För den som vill äta lite enklare finns sommartid både Bistro Byholma med grillmeny och husmanskost i Kafé Käringsund, som också inrymmer piratrummet Skepp o´skoj, fullt med tidsfördriv för de yngre passagerarna.

Men även vuxna kan behöva underhållning, och så fort färjan har lämnat kajen är kryssningsvärdarna eller andra artister redo i Klubb Kuling på sjunde däck med bingo, musikquiz och allehanda underhållning. Här har varje veckodag sin specialare, som Måndagsklubben, temaklubben Äntligen tisdag, pianistunderhållning, trubadurer och lördagens liveband.
– En söndag i månaden har vi jazz, och det har lockat många. Bland annat har den kända saxofonisten Johan Stengård varit här med sitt band, berättar Chatarina Israelson.

Läs mer om nöjesutbudet ombord här

En annan publikdragare är den välsorterad taxfreebutiken fylld med parfymer, accessoarer, drycker och godis. För den som ser den förhållandevis lilla färjan m/s Eckerö från utsidan är det slående att den verkar så stor invändigt. Förklaringen är att hytterna är få och nästan alla ytor ombord är därmed gemensamma. Men låt inte all mat och underhållning hålla dig inomhus hela resan!

En promenad på däck är nästan obligatorisk, med havsluft och vacker skärgård utanför både Grisslehamn och Eckerö.

Boka din dagskryssning med M/S Eckerö här