Julens delikatesser på Eckerö Linjen

Julen är den högtid då vi ser fram emot att få umgås, äta gott, lyssna på våra favoritjulsånger och bara insupa den mysiga stämningen. Ett sätt att få allt det nämnda i ett paket är att åka iväg på en julbordskryssning tillsammans. Ombord på Eckerö Linjen dukar man upp ett klassiskt julbord med alla de svenska och åländska rätterna som hör julen till.

M/S Eckerös köksmästare Joakim Nordberg tillsammans med gäster ombord i bufférestaurang Bornholm.

På julbordet, som serveras mellan den 16 november och 23 december, hittar man såväl den välkända julskinkan, inlagda sillen och Janssons frestelsen som de traditionella åländska och finska julrätterna morots- och kålrotslåda. Närmare bestämt mer än 80 olika rätter, varav de flesta är gjorda från grunden ombord, dukas upp på den dignande buffén.

Boka årets godaste julbord här

Julskinkan kommer från Uppland
Att samarbeta med lokala producenter och använda sig av närproducerade råvaror i matlagningen är något som M/S Eckerös köksmästare lägger stor vikt vid. Julskinkan kommer exempelvis från Uppsalaföretaget Andersson & Tillman, som levererar skinkan utan mellanhänder till Ica Grisslehamns Livs. Butiken drivs av bröderna Linusson som rimmar skinkan enligt farfars gamla välbeprövade recept, där skinkan ligger i saltlake i 13 dygn. Efter det är den redo att transporteras till M/S Eckerö, endast 400 m från byabutiken.
– När skinkan levererats till oss kokar vi den på låg temperatur i ugnen över natten och på morgonen griljerar vi den innan den tar plats på julbordet, säger Joakim Nordberg, köksmästare på M/S Eckerö.

I fartygets bar Klubb Kuling kan du beställa goda drinkar och njuta av liveunderhållning. Foto: Rob Watkins

Liveunderhållning och julklappsshopping
I fartygets bar Klubb Kuling erbjuds ett varierat nöjesutbud med liveunderhållning av fartygets kryssningsvärdar och gästartister alla dagar i veckan. Varje tisdag fram till jul är dessutom showgruppen Vi2 ombord och lockar fram julkänslorna med en glittrande julshow.

Även julklapparna kan man passa på att fixa då man är ombord. Inför julen är taxfreebutiken fylld med julklappstips för både stora och små. Här finns de välkända märkena inom parfym, makeup och hudvård, varav många erbjuder fina presentförpackningar som passar perfekt i julklappssäcken. I hyllorna hittar man även ett stort utbud av godis, drycker och leksaker till förmånliga priser.

Läs mer om julbordet och boka din kryssning här!