Stamkunden: ”Bilmetro har koll på vad vi behöver”

På Bilmetro i Avesta är det viktigt att ha koll på sina kunder för att alltid kunna ge dem bästa råden och service. Ett företag som köper alla sina transportbilar hos Bilmetro är Hedbergs Tak i Avesta.

Familjeföretaget Hedbergs Tak valde att köpa sina transportbilar från Bilmetro. Det är den kunniga personalen som har gjort att de blivit stamkunder.

Familjeföretaget Hedbergs Tak med en total personalstyrka på åtta personer har funnits i Avesta sedan 1962. För att företaget ska kunna sköta sina takentreprenader behöver de ha fyra–fem fungerande transportbilar i gång varje dag.
– Eftersom materialet oftast lossas med kran behöver vi ha bilar med öppna flak till de större takentreprenaderna. Sedan har vi servicebussar till de lite mindre jobben, berättar Fredrik Hedberg, som äger företaget tillsammans med sin pappa.

Följ oss på Facebook! Då får du alltid koll på de senaste nyhterna ifrån oss.

När de första gången vände sig till Bilmetro i Avesta var det för att de var ute efter just Volkswagens transportbilar. Men det är den kunniga personalen som har gjort att de blivit stamkunder hos Bilmetro.
– Det finns säkert andra märken som är precis lika bra som Volkswagen. Men det känns tryggt när man har fått en personlig kontakt med säljarna. Även om vi har bra koll på vad vi behöver finns de med och kan ge råd och tips på hur vi kan få fram de bästa lösningarna.

Är du på jakt efter en ny bil? Här kan du se vilka bilar som finns i lager hos oss i Avesta.

Henrik Kjersel

Även Henrik Kjersel, säljare på Bilmetro i Avesta tror att relationen mellan kund och säljare är oerhört viktig för att bilköpet ska bli så bra som möjligt. Det är också därför företaget 2018 startade Team Transportbilar där Henrik arbetar.
– Försäljning handlar väldigt mycket om relationer. Vi har ju byggt upp en stor kunskap både om person- och transportbilar och vad som händer på orten. Vi har lärt oss vad kunderna behöver och blivit lite av tusenkonstnärer som fixar allt mellan himmel och jord. Det utmanar oss att hela tiden försöka ta fram det lilla extra för dem.

Vi har lärt oss vad kunderna behöver och blivit lite av tusenkonstnärer

Fredrik Hedberg på Hedbergs Tak tycker att det har fungerat fantastiskt bra med bilarna från Bilmetro. När vi frågar hur verkstadsbesöken fungerar blir han tyst.
– Jag tror nästan aldrig det har varit något fel på bilarna. Den enda gång vi lämnar in dem är när de ska servas. Och det fungerar hur bra som helst.

Hur tycker du att en bra bilsäljare ska vara?
– Det är någon som säljer en bra bil till ett bra pris och vars ord går att lita på. Det ska vara raka puckar och inget tjafs och inte något strul vid leveransen. Alla tillval ska komma med, och skulle något vara fel så rättas det till utan diskussion. Det är det som är bra på Bilmetro, att säljarna är trevliga och kunniga och lätta att ha att göra med.

Vill du komma i kontakt med Henrik Kjersel? Klicka här för att skicka iväg ett mail.

Om Bilmetro

Bilmetro är ett av Sveriges största privatägda bilföretag med cirka 600 anställda på 11 orter.

De har anläggningar med försäljning, bildelsbutiker, service och verkstäder ibland annat Avesta, Bollnäs, Borlänge, Falun, Gävle, Hudiksvall, Ludvika, Mora och Sandviken.

Dagens sortiment omfattar Volkswagen person- och transportbilar, Audi, Skoda, Seat, Kia, Honda och Scania lastbilar. De omsätter cirka 3,4 miljarder kronor och levererar ut omkring 11 400 personbilar samt 480 tunga fordon per år.