Gör som Tommy: ta med bilintresset och börja jobba hos Bilmetro i Ludvika

Det går inte att missta sig på Tommy Bergströms intresse för bilar. Han gillar tekniken, mekandet och utmaningarna. – Jag har aldrig trivts så bra på något jobb tidigare.

SÖK JOBB. Tommy Bergströms stora bilintresse fick honom att spontant söka det jobb hos Bilmetro i Ludvika som han idag trivs så bra på.

Det var för tre år sedan han slank in till Bilmetro.
– Jag visste att det var kul att jobba här. Så jag gick in och frågade om det fanns något jobb som bilmek. Hade tur och fick jobb direkt.

Han har inte ångrat sig. Och nu när Bilmetro behöver fler biltekniker kan han definitivt rekommendera sin arbetsgivare.
– Vill du utvecklas som biltekniker har du alla möjligheter här. Du kan specialisera dig på dieselmotorer, bensinare, växellådor, chassi, komfortteknik – ja det du är intresserad av.

Själv håller han på att ta en Master Technician.
– Det är en teknikutbildning i flera steg som svenska Volkswagen har.  Känns jättekul att företaget satsar om man själv vill utvecklas. Och att också lönen ökar när man vidareutbildar sig.

Tommy har jobbat i fordonsbranschen i 20-talet år. Och varit med om ett teknikskifte i branschen.
– Jag gillar att hänga med. De tekniker som skapat systemen är smarta. Det är kul att förstå hur teknikerna tänkt ut saker när vi ska serva, felsöka eller reparera bilarna.

Bilmetros verkstad i Ludvika mekar med bilmärkena Skoda, Volkswagen personbilar och Volkswagen transportbilar.
– Det är klart att just Volkswagen är extra intressant att jobba med. Tyskarna är duktiga på teknik och utveckling. Men jag känner mycket också för Skoda som ju har samma teknik. Har faktiskt själv nyss beställt nya SUV:en Skoda Kodiaq.

Nu behövs det fler biltekniker till verkstaden. Och Tommy tvekar inte när han säger:
– Jag rekommenderar dig verkligen att söka hit. Har du ett starkt bilintresse och är van att meka med bilar så har du alla möjligheter att trivas här.

Läs mer: Här hittar du nya jobb hos Bilmetro i Ludvika

Han tycker också att Bilmetro är en bra arbetsgivare.
– Här finns förutsättningar för att kunna leverera ett bra utfört jobb. Jag gillar att det är ordning på verktygen i verkstaden. Och att det finns klara instruktioner i jobbet. Dessutom är det fräscht här.

Varje år görs en utvecklingsplan för varje tekniker.
– Tillsammans med chefen går man igenom vad man vill lära sig mer om och vilka utbildningar man vill gå. Och så får man gå dem.

Det trivs Tommy med. Liksom med sina arbetskompisar.
– Vi har kul på jobbet. Snackar om allt och hjälper gärna varandra. Ett väldigt bra arbetsklimat alltså. Dessutom ordnar företaget ganska ofta kul grejor på fritiden. Gokart, bada badtunna – ja aktiviteterna skiftar förstås.

Så är du en mekare som gärna håller på med bilar tycker Tommy att du ska hälsa på. Precis som han gjorde. Eller skicka in en ansökan.
– Det är klart att den vi söker kan ha gått fordonsteknisk linje. Men det kan också vara så att du har en helt annan bakgrund. Viktigast är att du har ett stort bilintresse. Hör av dig så tar vi det därifrån, avslutar Tommy.

Mer om Bilmetro:

Ett av Sveriges ledande bilföretag med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Vi är återförsäljare för Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Honda, KIA och Scania Lastbilar och omsätter runt 3,3 miljarder SEK per år.  Vi följer ständigt bilbranschens utveckling och strävar kontinuerligt med att förbättra vår kompetens. Idag är vi 560 anställda