Bilmetro i Gävle storsatsar – bygger ut med ny lackverkstad: ”Vi bygger för framtiden”

Bilmetro i Gävle storsatsar med en ny lackverkstad som ska ta det anrika företaget till nästa nivå. Med fräscha lokaler, större yta och modern teknik kommer investeringen att underlätta för både kunder och medarbetare.

Bilmetro i Gävle storsatsar - bygger ut med ny lackverkstad: ”Vi bygger för framtiden”

Med cirka 600 anställda i Gävleborg, Dalarna och Uppland är Bilmetro ett av Sveriges ledande bilföretag. Utöver försäljning av både nya och begagnande bilar omfattar verksamheten även verkstäder som vid behov erbjuder bland annat skadebesiktning och olika typer av underhåll.

När anläggningen i Gävle inviger sin nya lackverkstad runt årsskiftet blir det den första av Bilmetros driftställen att själva stå för både skadereparationer och lackarbeten, och därmed kontrollera hela servicekedjan.
– Genom att själva hantera alla delar av verksamheten, istället för att ta hjälp externt, blir det mycket lättare att styra våra flöden, säger servicechef Joakim Andersson. Det minskar risken för flaskhalsar i arbetet och gör att vi kan använda verkstaden på ett effektivare sätt, vilket minimerar väntetiden för kunderna.

Utöver en snabbare och smidigare serviceprocess innebär investeringen även andra uppdateringar i verksamheten, konstaterar Joakim Andersson.
– Även den befintliga skadeverkstaden rustas upp och vi tar in moderna, digitala bokningssystem där man kan boka tid för skadebesiktning direkt via sitt försäkringsbolag eller vår hemsida. Med hjälp av webbaserade tjänster kan man sedan följa sin bil under förloppet innan den är klar för leverans. Det kortar ned tidsåtgången ytterligare och underlättar när man snabbt vill ha besked om sitt ärende.

Målet är att alla som arbetar här ska vara stolta ambassadörer för oss och våra varumärken

Men det är inte bara kunderna som kommer att dra nytta av förbättringarna. Den kommande lackverkstadens påkostade teknik och specialanpassade utrymmen skapar en helt ny arbetsmiljö där medarbetarna ska kunna trivas.
– Om man jämför med traditionella anläggningar är den här verkstaden helt outstanding, säger Joakim Andersson. En stor del av den nya lokalen är till exempel helt tillägnad ventilationsutrustningen så att de som jobbar kan göra det i frisk luft.

När byggnationerna är klara kommer skadecentret i Gävle kunna utöka personalstyrkan med flera lackerare och skadetekniker, och Joakim Andersson hoppas att både befintliga och kommande medarbetare ska finna sig väl tillrätta i de ljusa, behagliga miljöerna.
– Målet är att alla som arbetar här ska vara stolta ambassadörer för oss och våra varumärken. Det ska finnas en vi-känsla i organisationen samtidigt som vi gör oss redo för kommande utmaningar. Nu bygger vi för framtiden och satsar all in på att med modern teknik och egen lack bli det starkaste skadecentret i regionen.

Nyfiken på att jobba hos oss på Bilmetro?

Med cirka 600 anställda i Gävleborg, Dalarna och Uppland är Bilmetro ett av Sveriges ledande bilföretag.

Vi erbjuder dig att få arbeta i ett stort företag med möjligheter att utvecklas i ditt arbete.

Vi anser att våra medarbetare är det viktigaste vi har och arbetar för att du ska trivas och utvecklas hos oss genom löpande utbildningar, etablerade rutiner och processer samt arbeta med duktiga kollegor.

Just nu söker vi :
Lackerare
Skadetekniker/Bilplåtslagare