Johan på Bilmetro Lastbilar i Hudiksvall: ”Roligt att jobba i en fräsch och toppmodern verkstad”

Bilmetro Lastbilar i Hudiksvall är marknadsledande i branschen. Här arbetar man med den senaste tekniken i en nybyggd och toppmodern anläggning – alltid med fokus på kunderna.

Johan på Bilmetro Lastbilar i Hudiksvall: "Roligt att jobba i en fräsch och toppmodern verkstad"

Bilmetro Lastbilars anläggning i Hudiksvall har haft en stadigt hög beläggning under 2020. Den nya anläggningen invigdes för fem år sedan och sedan dess har utvecklingen och efterfrågan fortsatt att öka. Johan Larsson är en av de mekaniker som jobbar i verkstaden, något han gjort sedan han slutade skolan för drygt 10 år sedan.
– Jag har alltid varit intresserad av teknik, och eftersom Bilmetro och Scania ligger långt fram i utvecklingen är det en spännande plats att arbeta på. Uppgifterna är också väldigt varierande eftersom vi jobbar med så många olika typer av bilar, påbyggnationer och utrustning.

Den moderna anläggningen är ett annat skäl att trivas på jobbet, menar Johan.
– I och med nybyggnationen fick vi en ännu fräschare och topputrustad verkstad. De ljusa, luftiga lokalerna har högt i tak och är lätta att arbeta i, och det har gjort jobbet ännu roligare.

Bilmetro Lastbilars anläggning i Hudiksvall har under 2020 sett en ständigt ökande efterfrågan på sina tjänster. Servicemarknadschef Ulf Hansson lyfter bland annat det centrala läget vid E4:an som en av verksamhetens framgångsfaktorer.
– Vår unika placering genererar väldigt många kunder både nationellt och från utlandet. Allt fler åkerier från till exempel Norge har börjat anlita oss regelbundet, men även trogna lokala kunder, och vi arbetar konstant för att behålla den höga servicegrad vi är kända för. 

Bilmetro och Scania befinner sig också i ett väldigt intressant utvecklingsläge vad gäller ny teknik, fortsätter Ulf.
– Hållbarhet och säkerhet är två ledord som genomsyrar verksamheten. Scania ligger i absolut framkant i branschen vad gäller elektrifiering, och man jobbar även mycket med alternativa bränslen, gas och hybridbilar.

Att fortsätta att leda utvecklingen och att alltid sätta kunderna främst är Bilmetros fokus även framåt.
– Vårt mål är att vara en pålitlig partner som gör kunderna nöjda varje gång. Tack vare alla våra medarbetares stora engagemang och kvalificerade kompetens ser vi positivt på framtiden, avslutar Ulf Hansson.

Nyfiken på att jobba hos oss på Bilmetro? Här kan du läsa mer om lediga tjänster som är aktuella just nu.

Kort om Bilmetro

  • Sveriges största Scania-återförsäljare
  • Ca 600 anställda
  • Vi finns på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland.
  • 2019 omsatte vi ca 4,1 miljarder kronor
  • Levererade 10 844 personbilar och 542 st tunga fordon.