Nystart för Attendos mötesplats Lugnvik i uppfräschade lokaler

Nu händer det saker på Attendos Mötesplats Lugnvik i Östersund. Lokalerna har fräschats till och möblerna är nyinköpta. – Stilen är lite mer modern med färger som går i svart, vitt och grått. Jättesnyggt! Och i vår satsar vi på ytterligare aktiviteter här för seniorer.
SENIORSAMVARO. – Vi vet ju att ensamhet är en vanlig känsla hos många och ett sätt att träffa nya vänner är att äta lunch här på Lugnvik tillsammans med andra. Det är jättetrevligt, säger Ann-Catrin Wik-Rantamäki verksamhetschef på Attendo i Östersund.

SENIORSAMVARO. – Vi vet ju att ensamhet är en vanlig känsla hos många och ett sätt att träffa nya vänner är att äta lunch här på Lugnvik tillsammans med andra. Det är jättetrevligt, säger Ann-Catrin Wik-Rantamäki verksamhetschef på Attendo i Östersund.

Det säger Ann-Catrin Wik-Rantamäki, verksamhetschef på Attendo i Östersund. Hon är entusiastisk.
– Vi vill så gärna att fler ska hitta och äta en god lunch. I trevlig samvaro med andra.

Samtalsämnena vid borden varierar självklart. Några lunchgäster känner varandra sedan tidigare, andra är nyare i gänget. Men gemensamt är att man gärna tittar framåt och vill hitta på saker.
– Precis så är det, många är väldigt positiva och vill att det ska hända saker. Det är härligt att se, fortsätter Ann-Catrin.

Lunch serveras 7 dagar i veckan

Den sociala samvaron betyder ju enormt mycket för alla människors välbefinnande och på Lugnvik finns alltid någon att prata med över en bit mat.
– På senare tid har det kommit många rapporter om hur viktigt det är att få i sig bra näring i alla åldrar. Det är särskilt viktigt att tänka på när man är senior och kanske inte så sugen på att äta.

Läs mer om Attendos hemtjänst i Östersund 

Lunch serveras på Lugnvik klockan 12.00 , sju dagar i veckan. Lokalen är mysig med plats för minst 16 personer och maten brukar få beröm.
– Det finns alltid två rätter att välja mellan och maten beställer man i förväg.  Katrin som jobbar på Lugnvik brukar komma till jobbet vid 10-tiden på förmiddagen och hon jobbar alltid med öppen dörr. ”Jag vill ju så gärna att folk ska titta in” brukar hon säga under tiden hon bakar bröd och fixar sallad.

Ann-Catrin Wik-Rantamäki, verksamhetschef på Attendo i Östersund
Ann-Catrin Wik-Rantamäki, verksamhetschef på Attendo i Östersund

Ann-Catrin igen:
– Känner du dig nyfiken så tycker jag absolut du ska titta in till henne så kan hon berätta mer om luncherna. Eller också kommer du ner en lunch på en kopp kaffe med liten kaka så får du veta mer.

På Lugnvik har man under hösten haft Bingo två eftermiddagar i månaden, sittgympa, andakter och gemensamma promenader. Nu planerar Ann-Catrin för ytterligare aktiviteter.
– Attendo har fler mötesplatser i Östersund, varav några är mycket aktiva.  Med idéer därifrån kommer vi att starta fler aktiviteter i vår som bjuder in till samvaro.  Vi vet ännu inte riktigt vad det kan bli. Men lite musikunderhållning hoppas vi på och kanske också sittgympa, klädvisning, möjligen någon marknad – ja vi får se lite längre fram.

Dessutom lånar Ann-Catrin ut lokalen till den eller de som själva vill sätta igång en aktivitet.
– Ja tänk så kul det vore. På så sätt skulle det ju bli ännu fler tillfällen till att umgås seniorer emellan. Lokalen är inte stå stor, men nog rymmer den ett 30-tal personer i alla fall.

Nu när Bingoeftermiddagarna har avslutats för i år återstår en aktivitet på mötesplatsen Lugnvik på Midvägen 2 i Östersund.
– Den 13 december klockan 14 bjuder vi på Luciakaffe med sju sorters hembakta kakor. Alla är varmt välkomna, avslutar Ann-Catrin Wik-Rantamäki verksamhetschef på Attendo i Östersund.

Läs mer om Attendos hemtjänst i Östersund