Premiärjubel på Västerås Golfklubb – banchefen Anders: ”Banan har aldrig varit så här fin så tidigt in på säsongen”

Aldrig tidigare har banchef Anders Körberg sett banan på Västerås Golfklubb så fin som nu, så här tidigt på säsongen.
– Det är en av de absolut bästa övervintringarna vi varit med om. Banan är i mycket gott skick med grönt spirande gräs till och med på fairway och bra kvalitet på samtliga hål.

Golfsäsongen har redan börjat och Västerås golfbana ser väldigt fin ut, menar banchefen Anders Körberg.

Det är alltså jättefina golfförhållanden på Västerås GK och i år kom banarbetet igång rekordtidigt.
– Vi har kunnat jobba med förbättringar istället för att reparera vinterns skador, vilket är helt unikt. För den etablerade spelaren betyder det en fullt ut spelbar bana som gör att du kan fortsätta spela där du slutade i höstas. Och för nybörjaren blir det en bra start att få börja spelupplevelserna på en sådan här fin bana, säger Anders.

Många golfklubbar har upplevt en ökad tillströmning av nya medlemmar, så också Västerås Golfklubb som märker av ett stort ökat intresse för anläggningen.
– Golf är ett bra sätt att motionera på, man umgås samtidigt som det är enkelt att hålla distans till varandra i dessa tider. Många spelar för att hålla igång, få frisk luft och naturupplevelser. Andra spelar med mer fokus på tävling, kanske i gäng som regelbundet träffas.

Läs mer om Västerås Golfklubb här

Den nya säsongen på Västerås GK bjuder på flera nyheter. Klubben fortsätter efter den utvecklingsplan som tagits fram i samarbete med en av Sveriges bästa golfbanearkitekter. Anders igen:
– Under hösten har vi byggt ytterligare en utslagsplats på varje hål. Den kallas orange tee och ligger längst fram vilket ger den kortaste slaglängden per hål och passar dem som är lite äldre, juniorer och nybörjare. Slagen blir lite lättare med kortare vinklar in.

Anders Körberg banchef på Västerås Golfklubb har aldrig upplevt golfbanan så fin som nu, så här tidigt på säsongen. ”Banan är fantastisk med perfekta golfförhållanden och är fullt ut spelbar”, förklarar Anders för besökare.

Till hösten kommer utvecklingsarbetet att fortsätta. Först ut är dammprojekt på hål 3 och 18 och hål 19, som idag fungerar som övningsgreen. Det ska totalrenoveras för att bli en del av 18-hålsbanan.
– Vi börjar där för att alltid kunna ha 18 öppna hål när vi sen går vidare med renoveringar av övriga greener.

Totalt planerar man att renovera ett antal greener, samtliga bunkrar, greenområden och utslagsplatser.
– Vårt mål är att golfarna på Västerås GK fortsätter tycka att banan är utmanande. Slaglängderna har ökat under de senaste åren och vi måste se till att hålla banan uppdaterad. Men vi bygger om på sådant sätt att spelupplevelsen under renoveringstiden inte påverkas särskilt.

Men självklart finns det redan nu utmaningar för golfarna på Västerås GK och det gäller speciellt i ett av banans hörn.
– Vad som upplevs svårt är naturligtvis individuellt men som regel är ett långt hål lite svårare. Hålen 12, 13, 14, 15 är rätt så långa och kan vara lite trixiga med vattenhinder och problem som kan inträffa på vägen. Det hörnet av banan kan upplevas som lite tuffare.

Här hittar du mer info om Västerås golfbana – och bra saker att veta inför ett besök

Säsongen på Västerås GK har precis dragit igång och Anders ser fram mot att fortsätta leda arbetet som banans greenkeeper.
– Golfbanan är som sagt fantastiskt fin och vi har dessutom fina lokaler med superduktiga krögare och en omtyckt pro och shop, säger Anders Körberg, och avslutar:

Vi ser verkligen fram emot att den här säsongen som precis har börjat.

För våra medlemmars, besökares och medarbetares hälsa:

Västerås Golfklubb följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande COVID-19.
Det fungerar utmärkt att spela i nuläget och banorna är öppna precis som vanligt. Men tänk på att följa våra försiktighetsåtgärder:
● Känner du av sjukdomssymptom – stanna hemma.
● Hälsa inte genom att ta i hand.
● Håll rekommenderat avstånd till varandra.
● Undvik samlas i grupper större än 25 personer, enligt de råd som finns från RF.
● Ha en god hygien.
● Undvik samlingsplatser vid spel på klubben.
● Se över hur transporter genomförs och försök åka mer uppdelat.