Partnerskapet med golfklubben har lönat sig för Västeråsföretaget

Reklamplats vid event och tävlingar, tillgång till en av Sveriges vackraste golfanläggningar och ett stort affärsnätverk. Att vara partner med Västerås Golfklubb är ett klart lyft för Västeråsföretaget Swetex.

Partnerskapet med golfklubben har lönat sig för Västeråsföretaget

Under de senaste åren har Västerås golfklubb istället för rena sponsorer alltmer försökt att knyta partners till sig. Partnerskapet innebär att de företag som bidrar med pengar till utvecklingen av golfbanan får mer än bara reklamskyltar tillbaka. Ett exempel är Swetex, som säljer städ-och renhållningsmaskiner samt städprodukter till myndigheter och privata företag.
– Vi gick in i partnerskap med Västerås golfklubb för tre år sedan mycket för att få tillgång till deras stora nätverk och  kunna bygga vidare på vårt varumärke, berättar försäljningschefen Magnus Nerin.

Det är en fantastisk miljö att ha affärsmöten i och en golfrunda är ett utmärkt tillfälle att skapa affärsrelationer på.

Genom sitt partnerskap kan Swetex både bjuda sina anställda på golfspel på fritiden och använda golfbanan vid affärsmöten. Ibland ger man också sina kunder chansen att spela på banan i Bjärby med sina affärskontakter.
– Sedan har vi mycket luncher med affärsbekanta i golfrestaurangen och vi har även nyttjat mötesrum och konferensavdelning, berättar Magnus Nerin som är väldigt nöjd med samarbetet.
– Klubben vill ha liv på anläggningen och vi vill få ut namnet Swetex och vad vi gör. Vårt varumärke har stärkts mycket genom att vi har varit en del av deras stora nätverk.

Anders Holmer, tillträdande marknadschef i Västerås golfklubb, tror bland annat att det är klubbens idylliska läge och närheten till Västerås centrum som gör den till en sådan bra mötesplats för näringslivet.
– Vi kan ha uppåt 300 lunchgäster här en dag och det är alltid många företagare här med chans till spontana möten. Det är en fantastisk miljö att ha affärsmöten i och en golfrunda är ett utmärkt tillfälle att skapa affärsrelationer på. Man hinner verkligen känna varandra och varandras företag och man kan boka säljmöten eller hjälpa varandra med kontakter.

Arrangera företagsgolf – bjud in kontakter och skapa relationer på golfbanan

Genom olika aktiviteter på och utanför banan skapar Västerås golfklubb ytterligare möjligheter för företagarna att mötas. Hit hör golftävlingar, en golfresa till Åbo, föreläsningar, en årlig kräftskiva med klubbens egna kräftor från den del av Svartån som rinner längs med banan och besök på idrottsevenemang.
– Idrottsföreningarna har ju sina egna nätverk, och genom att samarbeta med dem kan vi ytterligare stärka vårt. På vintern när det inte spelas någon golf kan vi till exempel gå på hockey, bandy eller innebandy med våra partners.

Chans till en speciell upplevelse finns också i samband med Anna Nordqvist Västerås Open i augusti då företagarna kan få vara med och spela med dameliten på europeiska LETAS-touren i en i en så kallad ProAm-tävling.

Samtidigt som klubben genom partnerskapen får in pengar för att golfbanan och övriga anläggningen ska fortsätta hålla bästa klass tycker Anders Holmer att det är roligt att klubben kan bidra till Västerås utveckling genom sitt affärsnätverk.
– Kan vi få företagarna att motionera och ha roligt och samtidigt göra affärsnytta är det något vi alla vinner på.

Skulle ni vilja kombinera konferens med en härlig golfrunda? Läs mer och boka här.