”Vi vill sprida glädje i vårt arbete”

En trygg vardag är en självklarhet. Det anser Trygga hjälpen i Hudiksvall som vill att de äldre ska leva ett värdigt liv – och känna välbefinnande.
– Det är roligt, givande och lärorikt att arbeta inom hemtjänsten. Jag känner att vi är efterlängtade och behövs, säger Agnes Lundh, undersköterska och teamledare.

– Vi vill sprida glädje i vårt arbete berättar Agnes Lundh, Anna Andersdotter Åhman och Moa Holmberg

2012 införde Hudiksvall kommun ett valfrihetssystem vilket innebär att invånarna själva kan välja utförare av hemtjänst. Sedan starten för fem år sedan har Trygga hjälpen blivit ett populärt alternativ. Deras succé beror bland annat på deras engagerade personal och strukturerade team.
–  Vi har precis startat upp team 8 i Hudiksvall. Det är jättespännande att starta upp ett helt nytt team eftersom vi börjar från början och fyller upp med nya kunder och medarbetare. Ett fullt lag består av sju personer och just nu är vi fem, säger Agnes Lundh, teamledare.

”Vi vill skapa en bättre vardag för våra kunder”

Agnes Lundh har arbetat på Trygga hjälpen sedan företaget startades 2014. Idag har de team i Hudiksvall, Iggesund, Enånger och Njutånger.
–   Jag trivs jättebra. Det är många som har fördomar om hemtjänsten vilket är tråkigt. Vi har roligt på jobbet och jag känner att vi gör skillnad. Ingen dag är den andra lik – och vi lär oss otroligt mycket, säger Agnes Lundh.

Trygga hjälpen arbetar utifrån den nationella värdegrunden, vilket innebär att de ger sina kunder en meningsfull tillvaro med möjlighet till god livskvalité. De vill att alla som behöver omvårdnad och någon form av service skall kunna leva och bo självständigt i sitt eget hem under trygga förhållanden – och vid behov få hjälp att vara delaktiga i samhället.
– Jag gick över från kommunen till Trygga hjälpen i augusti 2018. Jag började i team 2 och nu är jag vice teamledare i det nya laget. Det är ett otroligt meningsfullt jobb, särskilt givande att få jobba med social samvaro. Det finns ett stort engagemang i företaget, säger Anna Andersdotter Åhman, undersköterska.

Vill du vet mer om hur Trygga hjälpen jobbar med hemtjänst? Läs mer här.

Agnes Lundh beskriver hennes nya team som engagerade, positiva och hjälpsamma. Om någon är sjuk eller har semester brukar de hjälpa varandra.
– Det är viktigt att våra kunder vet vem som kommer. Vi är noga med den sociala samvaron. Vi lyssnar på vad våra kunder vill göra, men vi kommer även med förslag. Vi bygger relationer, och vi vill sprida glädje i vårt arbete, säger hon.

”Trygga hjälpen genomsyras av trygghet, värme, omtanke, hög kontinuitet och glädje”

Trygga hjälpen erbjuder även tilläggstjänster som till exempel städ, inköp, tvätt, små reparationer i hemmet, trädgårdstjänster, fönsterputsning, hårvård, massage och pedikyr.
– Det är deras hem, och det är viktigt att vi tänker på det då vi planerar våra insatser i samråd med kunderna. Vi arbetar med människor och då måste man anpassa sig. Men vi är väldigt inarbetade, känner våra kunder – och har bra rutiner, säger Anna Andersdotter Åhman.

Kontakta oss för mer information