De sätter guldkant på tillvaron

Trygga Hjälpen är det privata alternativet för den med beviljad hemtjänst i Hudiksvall, Iggesund, Enånger och Njutånger. De erbjuder även tilläggstjänster
med RUT-avdrag som städning, inköp, tvätt, strykning, fönsterputsning, snöskottning och trädgårdstjänster. Företaget har haft en fantastisk utveckling. På knappt sex år har företaget fått förtroendet från drygt 400 kunder och blivit en relativt stor arbetsgivare till 100 medarbetare. Med stort engagemang och små personalteam sätter de guldkant på tillvaron för sina kunder varje dag – året runt.

De sätter guldkant på tillvaron

Bo Estberger, 91 år, är en av Trygga Hjälpens första kunder. Han växte upp i Söderhamn
och har därefter arbetat och bott på olika platser runt om i Sverige och världen. I mitten
av 1980-talet landade han till slut i Hudiksvall tillsammans med sin familj och de flyttade in i ett stort hus med en vacker trädgård.

Tack vare Trygga hjälpen kan jag bo kvar hemma vilket är väldigt värdefullt för mig.
– Bo Estberger

Efter ett antal år fick Bos fru en sjukdom som gjorde att hon fick problem med synen och behövde hjälp hemma. De anlitade då den kommunala hemtjänsten. Några år senare var de tvungna att sälja huset och köpa en bostadsrätt i stället då de inte orkade sköta det längre. Anne-Marie hann tyvärr gå bort innan de hann flytta.
– I samband med flytten valde jag att bli kund hos Trygga Hjälpen, berättar Bo. Tack
vare dem kan jag bo kvar hemma vilket är oerhört värdefullt för mig. Både jag och mina
fyra döttrar som bor på olika håll i landet känner oss trygga med den här lösningen.

Teamet kommer till mig morgon och kväll och hjälper mig med stödstrumporna. Jag får
även hjälp att duscha några gånger i veckan och beställer mat genom dem. I övrigt försöker jag klara mig själv. Något jag verkligen uppskattar är timmen med social samvaro en gång i veckan då jag får bestämma vad vi ska göra. Det sätter guldkant på tillvaron då jag är en social person som tycker om att komma ut. Alla i teamet är fantastiska, var och en på sitt sätt, jag tycker väldigt mycket om dem, säger Bo.

Anna-Karin Olsson Olovsson, eller AKO som hon kallas, är undersköterska i teamet där Bo ingår. Hon har varit med sedan starten och träffar Bo flera gånger i veckan.
– Bo har kommit att bli en nära vän genom åren. Vi pratar om livet och våra familjer och
delar både glädje och sorg. Det är en gåva att få ge av min tid till människor som både behöver och uppskattar det, säger Anna-Karin.

Märta Resander har varit kund hos Trygga Hjälpen i drygt två år. Hon har två barn som
i dag bor i Stockholm och Jönköping. Märta har varit sjuk och i behov av hemtjänst i många år. Hon valde Trygga Hjälpen som hon hört mycket gott om. Tack vare deras stöd kan Märta bo kvar hemma och barnen känna sig trygga med att deras mamma får daglig tillsyn då de själva inte finns nära tillhands.
– Teamet på Trygga Hjälpen är helt underbara, säger Märta. De är så snälla mot mig och jag får alltid en stor kram när de varit på besök. De kommer fyra gånger varje dag och
hjälper mig med stödstrumporna morgon och kväll. De hjälper mig dessutom att duscha
samt levererar mat, tvättar kläder, handlar och hämtar medicin på Apoteket. Jag får dessutom en timmes social samvaro i veckan vilket jag är väldigt glad för. Eftersom jag
inte orkar ta mig ut så ofta och sällan får besök betyder den timmen enormt mycket
för mig, säger Märta.

Anna-Lena Asterlund, vice teamledare på Trygga Hjälpen:
– Våra kunder är det viktigaste vi har. För att de ska känna sig trygga, sedda och lyssnade på krävs engagerade medarbetare som är stolta över sitt arbete. Det har vi, säger Anna-Lena. Vi har roligt på jobbet och trivs att jobba tillsammans och det tror jag märks.

Anna-Karin Sundin är teamledare för team 4. Hon berättar att Trygga Hjälpen bestämde sig för att ha små team kring varje kund redan från starten.
– Vi har en teamledare och sex Tryggisar i varje team. Det skapar trygghet och kontinuitet hos våra kunder att det är samma personer som kommer till dem varje dag. Det är grunden i vår verksamhet och något vi aldrig tummar på, säger Anna-Karin.

Vill du veta mer? Ring oss på
0650-103 00 så hjälper vi dig!