De växer så det knakar – Trygga Hjälpens vd om framgångsreceptet: ”Har en familjär känsla”

Trygghet, värme och glädje. Trygga Hjälpen har sedan starten 2014 visat att de erbjuder mycket mer än bara hemtjänst. Idag har de utökat verksamheten med hushållsnära tjänster, tagit över butiken Ting Med Tankes försäljning av hjälpmedel – och lagt till tilläggstjänster för att skapa mervärde till kundernas liv.
– Ibland tar jag en fika på stan, bakar eller bara sitter ner och pratar med våra äldre. Det är en trevlig stund som både jag och kunderna uppskattar väldigt mycket, säger Kajsa Andersson, vårdbiträde.

Vårdbiträde Kajsa Andersson stortrivs på Trygga Hjälpen.

För fyra år sedan bestämde sig Kajsa Andersson för att byta jobb. Hon hade arbetat inom äldreomsorgen i över 20 år ville prova en annan karriär inom vårdyrket.
– Jag var på anställningsintervju för en tjänst som vårdbiträde hos Trygga Hjälpen och kände direkt att; här vill jag jobba. Det kändes även spännande med nya arbetsuppgifter och kollegor, säger hon.

Här kan du läsa mer om Trygga Hjälpen och hitta kontaktinformation

Trygga Hjälpen har idag 120 medarbetare. Varje kund har ett litet team runt sig och i varje team finns undersköterskor, en teamledare och en vice teamledare.

Roger Westerlund, vd, berättar att Trygga Hjälpen är en hemtjänst med driv, energi och en fantastisk sammanhållning. Medarbetarna får ta mycket ansvar, har stor frihet och utrymme för kreativitet. Kajsa Andersson håller med.
– Jag trivs jättebra. Vi arbetar i små team och har en öppen dialog med varandra. Våra teamledare är bra på att planera våra dagar och de lyssnar på oss. Alla hjälper varandra även om vi inte är i samma team, säger hon och rekommenderar Trygga Hjälpen till alla som funderar på att byta karriär inom vården.

Här kan du läsa mer om Trygga Hjälpen som arbetsgivare, hitta information om lediga tjänster och även skicka in en ansökan 

Roger Westerlund.

Idag har Trygga Hjälpen 120 anställda, men de anställer regelbundet nya medarbetare. De har dessutom utökat sitt upptagningsområde. Nu har de tolv team – och de fyller regelbundet på schemat med nya kunder.
– I september startade vi ett nytt team som bara arbetar med hushållsnära tjänster. Det känns jättekul. Vi har även tagit över butiken Ting Med Tankes försäljning av hjälpmedel i Hudiksvall, säger Roger Westerlund.

Läs mer om Trygga Hjälpmedel här

Trygga Hjälpen är Hälsinglands experter på hemtjänst och tilläggstjänster.

Men vad är det som gör att Trygga Hjälpen fortsätter att växa och har ett gott rykte bland både kunder och medarbetare? Enligt Roger Westerlund är det många som tycker om företagets familjära känsla – och att de alltid sätter kunden i centrum.
– Även fast vi växer är vi ett litet företag med en platt organisation. Vi vill ha korta beslutsvägar. Det är viktigt för oss att våra anställda känner att de har möjlighet att påverka sin arbetssituation, säger han och vill passa på att nämna deras goda samarbete med kommunen.
– De har många insatser som inte vi har, till exempel nattpatrullen, eftersom vi inte arbetar på nätterna. Vårt samarbete fungerar otroligt bra. Vi lyfter och hjälper varandra vilket i sin tur gynnar våra äldre medborgare.

Här kan du kika in sortimentet och produktserier hos Trygga Hjälpmedel  

En trygg vardag är en självklarhet. Det anser Trygga hjälpen, som vill att de äldre ska leva ett värdigt liv – och känna välbefinnande.