Trygg hjälp till Hudiksvalls äldre: “Vi vill sprida glädje”

Från arton kunder till över trehundra på bara tre år. Trygga Hjälpen i Hudiksvall är en historia som sätter guldkant på de äldres tillvaro.
– Det var till och med en kund som bidrog till namnbytet då hon nämnde hur trygg hon kände sig med oss, säger Rosie Gradin, vice vd på Trygga Hjälpen.

Rosie Gradin och Iréne M. Ilonen

Rosie Gradin har arbetat i företaget sedan starten 2014, då gick företaget under namnet Monitorhjälpen.
– Jag arbetade då som undersköterska och frisör, berättar hon.
Fram till 2016 drevs verksamheten av Irene M. Ilonen då Rosie Gradin fick möjligheten att ta över dataföretaget Monitors delägarskap i företaget.
– Det var då vi genomförde namnbytet till Trygga Hjälpen, något som har känts som helt rätt väg att gå, säger Rosie Gradin.

Trygga Hjälpen i Hudiksvall erbjuder omvårdnad och service för dem som behöver det. Grundaren Irene M. Ilonen har tidigare arbetat inom kommunen, både som ledare och undersköterska.
– Jag har alltid haft en dröm om att bygga upp en verksamhet från grunden och att rekrytera dom som verkligen vill arbeta med äldre, säger hon.

För Irene M. Ilonen har det också alltid varit viktigt med små enheter, mindre arbetsteam.
– Det skapar trygghet hos våra kunder som slipper se alltför många ansikten och gör det även mer personligt. Det här är ett fantastiskt jobb där vi får vara med och göra det värdigt och fint för dem som väljer oss.

– Vi erbjuder även allt från fönsterputs med gardinbyte till gräsklippning som enklare fotvård och massage och klippning

Trygga Hjälpen handlar inte enbart om att hjälpa till med hembesök och larm.
– Vi erbjuder även allt från fönsterputs med gardinbyte till gräsklippning som enklare fotvård och massage och klippning, berättar Rosie Gradin, som trots sin nya roll som vice vd fortfarande arbetar som frisör.
Det vill säga de dagar som hon inte arbetar som personalansvarig.

Trygga Hjälpen har idag ett hundratal anställda och är valbara för kunder i postnummer 824-regionen samt i Iggesund, Njutånger och Enånger.
– Man kan i dagsläget välja att få hjälp av oss eller av kommunen, säger Rosie Gradin.

Att Rosie och Irene tillsammans med deras fantastiska personal känner en stor glädje och stolthet över vad de gör råder det ingen tvekan om.
– Vi vill sprida trygghet, värme och glädje, säger Rosie Gradin.
– Det är världens bästa jobb helt enkelt, säger Irene M. Ilonen.

Läs mer: Trygga Hjälpen i Hudiksvall