Birgitta hyllar Trygga hjälpen

Efter att ha anlitat kommunal hemtjänst i flera år bestämde sig Birgitta Norberg för att byta till Trygga hjälpen. Hon hade hört mycket gott om personalen – och framförallt deras små och engagerade team.
– Jag brukar kalla mitt byte för en trissvinst, säger hon och hyllar hemtjänstföretaget.

Birgitta Norberg: Jag rekommenderar alla som har hemtjänst att byta till Trygga hjälpen.

Alla åldras och att bli gammal är en del av livet. Samtidigt är det många äldre som vill bo kvar hemma så länge det går. Genom att anlita hemtjänst genom kommunen eller ett privat företag kan man få hjälp med att klara av vardagen.
– Jag hade hemtjänst genom kommunen i sju år, men jag kände att jag ville pröva på något nytt. Jag hade hört mycket gott om Trygga hjälpen och bestämde mig för att byta, säger Birgitta Norberg.

I juni 2017 blev hon kund hos Trygga hjälpen. De arbetar utifrån den nationella värdegrunden, vilket innebär att de ger sina kunder en meningsfull tillvaro med möjlighet till god livskvalité. De vill att alla som behöver omvårdnad och någon form av service skall kunna leva och bo självständigt i sitt eget hem under trygga förhållanden – och vid behov få hjälp att vara delaktiga i samhället.
– Jag är jättenöjd. Jag vill ha kontinuitet och det får jag med Trygga hjälpen. Personalen är även mindre stressade. Om jag behöver extra hjälp är det aldrig några problem, säger Birgitta Norberg.

”Vi vill att äldre personer ska få leva ett värdigt liv och känna välbefinnande”

Jenny Åkerlund är undersköterska och teamledare för team sju. Hon har arbetat på Trygga hjälpen sedan starten 2014.
– Jag stormtrivs och jag kommer aldrig att byta jobb. Jag bryr mig om – och vill arbeta med människor. Jag har varit teamledare sedan 2017 och jag gillar att ha många bollar i luften. Det är ett spännande och roligt jobb, säger hon.

Jenny Åkerlund arbetar över hela Hudiksvall och besöker Birgitta Norberg varje måndag, onsdag och fredag.
– Vi vill göra våra kunder glada. Det känns bra att få sätta en liten guldkant på deras vardag. Vi hjälper även till med att hitta lösningar för att de ska må bra, säger hon.

”Jag rekommenderar alla som har hemtjänst att byta till Trygga hjälpen”

Birgitta Norberg berättar att kramen aldrig är långt borta när Jenny Åkerlund kommer på besök.
– Hon är jättetrevlig och hjälper mig med att bland annat bädda sängen, städa och duscha. Vi tar oss även tid att sitta och prata. Det är alltid mycket trevligt att få besök av flickorna från Trygga hjälpen, säger hon.

Om du vill ansöka om hemtjänst ringer du till kommunens växel, då blir du kopplad till en biståndshandläggare. När du lämnat din ansökan gör biståndshandläggaren en utredning om ditt hjälpbehov och fattar sedan ett beslut.
– Eftersom vi har små team har vi möjlighet att lära känna våra kunder. Vi tar oss tid och vi vill att de ska känna sig trygga. Det är otroligt viktigt eftersom vår arbetsplats är deras hem, säger Jenny Åkerlund.