Barbro, 87 år, har valt Trygga Hjälpen: “De är fantastiska”

För nio år sedan förlorade hon sin make och för fyra år sedan gick hennes enda dotter bort i cancer.
För drygt ett år sedan drabbades Barbro Wiklander själv av en propp i lungan och har sedan dess hjälp i sin bostadsrätt hemma på Öster i Hudiksvall.
– Klart det blev tungt att bli ensam men sedan jag valde Trygga Hjälpen, som är helt fantastiska, så känner jag mig trygg med allt, säger hon.

Barbro, 87 år, har valt Trygga Hjälpen: “De är fantastiska”

Barbro Wiklander har sedan ett drygt år tillbaka problem med leder och använder bland annat en rollator till stöd för att ta sig fram i hemmet på Öster i Hudiksvall.
– Det var efter att jag hade vårdats på sjukhus efter en propp i ena lungan som jag valde att ta hjälp av Trygga Hjälpen som jag bara hade hört gott om, berättar hon.

Varje morgon kommer, för Barbro, kända ansikten med nya matlådor och hjälper bland annat till med stödstrumporna som hon behöver använda mot sina svullna ben.
– Jag klarar ju det mesta själv men det känns tryggt att någon finns till hands när jag duschar till exempel ifall jag skulle halka. Rädslan för att ramla finns ju alltid, säger hon.

Det känns tryggt att någon finns nära till hands

Och matlådan från Radjos Restaurang, som Trygga Hjälpen samarbetar med, berömmer hon för sina variationer.
– Och det är ju enkelt att värma på den själv när jag känner mig hungrig, jag behöver inte passa en specifik tid för att äta.

Hon flyttade från Hälsingland till Stockholm där hon bodde och arbetade inom kontorsbranschen i 50 år men har sedan ett antal år tillbaka återvänt hem.
– Jag och min make hade en sommarstuga tidigare men den har släktingar nu tagit över. Men tack vare att jag har färdtjänst så brukar jag åka dit på sommaren för lite semester och att koppla av, berättar hon.

Hur gör du det i vardagen med att handla och andra ärenden?
– För veckohandlingen så gör jag en lista och Trygga Hjälpen går sedan varje fredag och handlar åt mig. Om jag behöver gå på något annat ärende så följer dem med mig som sällskap vilket känns jättebra.

Det sker även aktiviteter utöver det vardagliga på schemat som till exempel kräftskiva, biobesök och liknande.
– Vi hade en fest där det bjöds på god mat och underhållning nyligen, det var oerhört trevligt.

Du känner dig nöjd med Trygga Hjälpen hör jag.
– Oh ja! Dom är fantastiska!

Läs mer: Trygga Hjälpen i Hudiksvall