Väl förberedd ger bästa affären

Att sälja sin bostad är oftast den viktigaste affären i ens liv. Som säljare vill man alltid få ut bästa pris samtidigt som man känner sig trygg. Hur får man bäst betalt när man säljer sin bostad? Per Florin och Henrik Backman vet svaret.

Väl förberedd ger bästa affären

Det är måndag morgon på Svensk Fastighetsförmedlings kontor i centrala Södertälje. Mäklarna sitter och förbereder sig inför veckans visningar och bostadsaffärer. Två av kontorets mest erfarna mäklare är Per Florin och Henrik Backman, vilka dessutom är prisbelönta och tillhör Top 10 av de bästa mäklarna hos Svensk Fastighetsförmedling i Sverige. Båda utstrålar engagemang och en vilja att göra bra affärer åt sina kunder. Deras långa och mångåriga erfarenhet är en av nycklarna till deras framgång.
-Vårt mål i varje enskild affär är att du som säljare ska få bäst betalt och en trygg affär, säger Per, som har arbetat i 17 år som mäklare med villor som specialitet.
-Valet av mäklare har stor betydelse för hur bra betalt du får, fyller Henrik in, som även han har lång erfarenhet som mäklare. Åtta år på Svensk Fastighetsförmedling i Södertälje och fokuserar i dagsläget på bostadsrätter. Han fortsätter med ett leende:
-Och givetvis tycker vi det är glädjande att vi kan bevisa att vi på Svensk Fastighetsförmedling får ut ett högre slutpris än våra konkurrenter/kolleger i branschen.
Pers och Henriks råd är att ta kontakt med flera olika mäklare och låta dem göra en värdering av bostaden och samtidigt berätta vad de kan erbjuda för tjänster.
-Och kom ihåg att du som säljare alltid har rätt att välja vilken mäklare du vill oavsett vad din bank eller någon annan säger, betonar Henrik.

Maxa din försäljning genom att kombinera tjänsterna Läge + och Bostadsvärdet

Att vara väl förberedd är viktigt för att göra en bra affär. Per och Henrik berättar om två tjänster som Svensk Fastighetsförmedling erbjuder.

-Det ultimata är att kombinera Läge + och Bostadsvärdet för att förbereda sig så bra som möjligt inför kommande försäljning.

Tjänsten Bostadsvärdet innebär att mäklaren gör en bedömning av bostadsvärdet och varje månad uppdateras värdet utifrån de lokala prisförändringarna. Läge + är även det en mycket populär tjänst som bara växer. Med Läge + förbereds försäljningen i förväg så att säljaren snabbare kan slå till när denne hittar en ny bostad. Genom att fotografera, värdera, ta fram annonsmaterial och bostadsinformation påbörjas marknadsföringen av bostaden. Säljaren väljer själv när det är dags för visningar.

-Tack vare alla förberedelser har vi ofta redan skaffat oss en rad intressenter, förklarar Per och Henrik.
Bild2
Både Per och Henrik är på språng för att planera och genomföra ytterligare visningar, men innan de går tipsar de om tjänsten Varudeklarerat, en försäkring mot dolda fel.

-80 procent av våra villasäljare väljer att teckna vår försäkring mot dolda fel, avslutar Per.

Öppettider & kontaktuppgifter

Mån-Fre 09:00-17:00
•Tel: 08-554 224 80
•Fax: 08-554 224 88
•Gästgivaregatan 1
151 71 Södertälje

•sf.sodertalje@svenskfast.se

logo