Bostadsmarknaden drar igång efter sommardvalan

I våras var bostadsmarknaden stekhet med kraftigt stigande priser. Bristen på bostäder, det låga ränteläget samt Finansinspektionens förslag på nya, tuffare amorteringskrav eldade på priserna uppåt.

Bostadsmarknaden drar igång efter sommardvalan

– I och med att Finansinspektionen drog tillbaka de tuffare amorteringskraven kommer det värsta prisrallyt dämpas något, tror Paulina Uebel, Svensk Fastighetsförmedling i Södertälje.

Finansinspektionens gamla förslag skapade en rusch på marknaden eftersom många ville köpa en ny bostad innan de tuffare kraven infördes. Sedan 1 augusti är bankernas rekommendationer till låntagarna att amortera två procent av bolånet per år ned till 70 procent och sedan en procent av lånet per år ned till 50 procent. Bankerna ändrar sina regler i hopp om att slippa lagstiftning.

– Dock kommer priserna inte sjunka så länge det är brist på bostäder och räntorna förblir så låga som de är idag, tillägger Paulina.

Södertälje har haft en mycket bra utveckling de senaste åren. Kommunen och samhället har fått ordning på många av de gamla problemen som Södertälje förut var kända för. Idag finns en positiv trend, fler som flyttar in till Södertälje och fler som kommer in på arbetsmarknaden, vilket leder till en större efterfrågan på villor och lägenheter.

– Oavsett hur marknaden ser ut för tillfället vill säljaren få ut så mycket som möjligt. Våra 11 mäklare har tillsammans 138 år av samlad erfarenhet från lyckade bostadsaffärer i Södertälje, förklarar Paulina.

Förklaringen till att Svensk Fastighetsförmedling i Södertälje får ut högre slutpris än andra tror Paulina beror på mäklarnas kunskap och erfarenhet från den lokala marknaden.

Vid försäljning av bostad bör du som kund i lugn och ro lägga upp en plan tillsammans med din mäklare om hur försäljningen ska gå till.

– Det är bra att jobba lugnt och metodiskt när det gäller ett så stort beslut som att sälja sin bostad, säger Paulina.

Svensk Fastighetsförmedling skräddarsyr upplägget för varje kund och objekt.

– Vi jobbar med bostäder varje dag och har den samlade kunskapen om vad som skapar de bästa förutsättningarna för försäljning av just din bostad, förklarar hon.

Välkommen till oss så ska vi se vad vi kan göra för dig!

Vill du komma i kontakt med Paulina Uebel:

Paulina Uebel
FASTIGHETSMÄKLARE

Direkt: 0708-96 06 22
paulina.uebel@svenskfast.se

Öppettider & kontaktuppgifter

Mån-Fre 09:00-17:00

Tel: 08-554 224 80
Fax: 08-554 224 88
Gästgivaregatan 1, 151 71 Södertälje

sf.sodertalje@svenskfast.se

logo