Sunfab expanderar och växer internationellt – men rötterna är kvar i Hudiksvall

Det anrika Hudiksvallsföretaget Sunfab Hydraulics fortsätter att expandera sin verksamhet internationellt: I sommar etablerade de ett dotterbolag i Malaysia.
– Tajmingen var bra och det är en fjäder i hatten för oss, säger Per Olof Ohlsson, Sales and Marketing Director.

Sunfab expanderar och växer internationellt – men rötterna är kvar i Hudiksvall

Familjeföretaget Sunfab Hydraulics är ett av världens ledande företag inom hydraulik och fortsätter sin internationella satsning. Med nybildade dotterbolaget Sunfab Hydraulics Asia i Penang, Malaysia, satsar man nu ytterligare på den asiatiska marknaden.
– Vi har haft en långvarig representation i Asien och i enlighet med vår långsiktiga strategi var dags att ta ytterligare ett kliv med ett helägt dotterbolag i regionen. På så sätt kommer vi närmare marknaden och våra kunder. Relationer är viktigt och man ska inte förringa kraften i personliga möten, berättar Per Olof Ohlsson.

Sunfab är ett starkt och lokalt förankrat familjeföretag i Hälsingland som funnits sedan 1925.  Företaget sysselsätter ett hundratal personer med utveckling, tillverkning och försäljning i  Hudiksvall. 90 procent av produktionen går på export utomlands och företaget finns representerade i ett 60-tal länder.
– Vi har sedan tidigare flertalet dotterbolag runt om i världen, i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien, USA och nu även i Malaysia. Senast 2017 startade vi  dotterbolaget i USA. Historiskt har representationen sett olika ut, men vårt mål har länge varit att växa och expandera.

Läs mer om Sunfab här!

Med egen personal på plats kommer Sunfab att stärka servicen för kunderna och möjliggöra för en ökad tillväxt av Sunfabs produkterbjudande av hydrauliska pumpar, motorer och tillbehör. Bolaget i Malaysia blir ett renodlat säljbolag.
– Den ansvarige för dotterbolaget i Malaysia heter Fredrik Johansson och har tidigare arbetat som Sales Manager för den nordiska marknaden. Fredrik har stor erfarenhet av både Sunfabs produkter och den asiatiska marknaden.

Läs mer om vår närvaro i Sverige och resten av världen! 

Sedan länge har Sunfab samarbetat med ett annat lokalt företag i Hudiksvall, Monitor. Sunfab har själv använt Monitors data-system sedan början av 1990-talet. Monitor finns redan representerade i Penang och Sunfab kommer att dela kontor med dem.
– Att två Hudiksvallsföretag sitter tillsammans är ett bra sätt att börja vår nyetablering.

Trots den globala närvaron sker all produktion och produktutveckling fortfarande i Hudiksvall.
– Våra ägare värnar om vår produktion, och att den ska finnas kvar i Hudiksvall. Det är en stor styrka att ha allt inom sina egna väggar. Vi bidrar ju också med ett hundratal arbetstillfällen på huvudkontoret i Hudiksvall, vilket naturligtvis gynnar regionen, säger Per Olof Ohlsson.

Läs mer om våra produkter!