Besökare från hela världen gästade Hudiksvall

Under två dagar i mitten av september gästades Hudiksvall av internationella besökare från inte mindre än 17 olika länder. Bakom inbjudan stod Sunfab Hydraulics AB som tog tillfället i akt att presentera staden för de tillresta konferensdeltagarna.

Besökare från hela världen gästade Hudiksvall

– Hudiksvall är ju ett svenskt hydraulikcenter med många lokala bolag som liksom vi exporterar ut på världsmarknaden, säger Per Olof Ohlsson, sälj- och marknadschef på Sunfab AB. Här finns verkligen en gedigen industrihistoria att lyfta fram.

Den 10 till 11 september hölls Sunfabs återkommande världskonferens på Aktivitetsfabriken i Hudiksvall. Platsen, som tidigare utgjorde krantillverkaren Hiabs lokaler, var särskilt väl vald för att ge deltagarna en känsla för stadens stolta industritradition.
– Fabriksmiljön var ett perfekt sätt att knyta an till Hudiksvalls anor och vår egen grund som företag. Byggnaden ligger bara tre minuter från vår egen anläggning, och de bevarade omgivningarna gav en extra tyngd som smälter bra in i vad vi arbetar med till vardags.

Sunfab AB grundades så tidigt som 1925 och är fortfarande ett familjeföretag som behållit rötterna i Hudiksvall, där både huvudkontor och tillverkning ännu ligger. Samtidigt går 90 procent av produkterna på export utanför Norden, konstaterar Per Olof Ohlsson.
– Vi är ett internationellt företag med en lokal bas. Sunfab finns representerat i ett 60-tal länder världen över, med dotterbolag i bland annat Tyskland, Frankrike, Spanien, Storbritannien, USA och Malaysia, så våra globala kontakter är oerhört viktiga för oss.

Följ oss gärna på Facebook!

Med det i åtanke valde Sunfab i år, likt för två år sedan, att uteslutande bjuda in sina distributörer till företagets världskonferens.
– Det är en väldig styrka att ha ett kompetent nätverk som representerar vårt varumärke utanför Sverige, så vi ville passa på att uppmärksamma och utveckla samarbetet med dem. Runt 50 distributörer från 17 olika länder sammanstrålade här i Hudiksvall, med väldigt lyckat resultat.

Under de två dagar som konferensen pågick anordnades bland annat rundvandringar i Sunfabs fabriker och gästföreläsningar om framtidens produktutveckling. Bland punkterna märktes också företagsöverskridande aktiviteter där andra Hudik-aktörer bjudits in att visa sina visioner och senaste nyheter.
– Huddig var till exempel här och presenterade sin elektrifierade grävlastare Tigon på eventet, berättar Per Olof Ohlsson. Hiab, som är en av våra viktigaste kunder, demonstrerade sitt projekt med elektrisk drift för kranar med integrerad hydraulpump från Sunfab. Även om vi och de andra lokala företagen inte har med varandra att göra varje dag så finns vi ändå i samma stad och har samarbeten genom Hudiksvalls Hydraulikkluster, HKK. Sunfabs uttalade affärsstrategi bygger ju på att verksamheten även fortsatt ska utgå härifrån, så vi vill göra vår del i att lyfta och utveckla samhället vi verkar i.

Läs mer av de senaste nyheterna ifrån oss