Praktiska Gymnasiet är det bästa valet jag gjort i mitt liv

Samuel Brånn, 18 år, har alltid varit intresserad av frisyrer. Och att då få chansen att utbilda sig inom yrket under sin gymnasietid gör ju inte saken sämre. Samuel stormtrivs på Praktiska Gymnasiet i Gnesta.

Samuel Brånn, 18 år, har alltid varit intresserad av frisyrer

Valet föll naturligt på Hantverksprogrammet med inriktning frisör. Samuel blandar teoriämnen med praktik. På skolan finns tillgång till egen frisörsalong.

-Vi klipper och utför färg- och permanentbehandlingar, säger Samuel nöjt. Han fortsätter:

-Och nu har jag en praktik på en salong i Skärholmen där jag lär mig varje dag.

Till våren tar Samuel studenten och då ska han söka jobb som frisör. Med talang, intresse och en vilja att hela tiden förbättra sig finns det gott jobb inom frisöryrket.

-Praktiska Gymnasiet har definitivt gett mig en bra plattform för att lyckas på arbetsmarknaden, säger han med framtiden i sikte.

Alice Horsman, rektor på Praktiska Gymnasiet i Gnesta, betonar vikten av att skräddarsy utbildningen efter var och ens behov och förutsättningar.

-Vi sätter oss med varje elev och lägger upp en individuell plan, både för de teoretiska ämnena och för de praktiska. Vad de måste klara av för att bli godkända och för att de ska uppnå de mål som sätts upp.