Möjligheternas gymnasieskola

Små, trygga klasser där varje elev får chans att skina. Gymnasieutbildningar med individuella möjligheter, där tillväxt sker i närområdet.

Gymnasieutbildningar med individuella möjligheter

Praktiska Gymnasiet finns på 35 olika orter i Sverige, från norr till söder. I Södermanland finns tre skolor. De är belägna i Södertälje, Nykvarn och Gnesta.

– Varje skola är tillräckligt liten för att alla elever ska känna sig sedda och hörda. Även lärarna får utrymme att göra det de är bra på; Coacha och hjälpa eleverna ut i arbetslivet, berättar Per Coronius, rektor på Praktiska Gymnasiet i Nykvarn.

Så ser det ut på alla Praktiskas gymnasieskolor. Eleverna får på så sätt lära känna de andra eleverna på skolan vilket skapar en stark gemenskap. Praktiska Gymnasiet satsar mycket på elevhälsoteam, där skolsköterskor, kuratorer och lärare hjälper eleverna att utvecklas även om de skulle stöta på svårigheter.

Praktik ute på arbetsplatser är en viktig del
-Vi ligger i överkant vad gäller att få ut våra elever i jobb eller vidarestudier efter studenten. Eleverna erbjuds 50 procent av gymnasietiden ute på arbetsplatser och den andra i skolan, förklarar Per.

Praktikplatserna väljs av skolan för att ge eleverna de bästa möjligheter att bli placerade på bra ställen där de får ut så mycket som möjligt av sin praktiktid. Självklart ställer det även krav på att eleven ska vara lärling. Men väljer man verkligen en inriktning man brinner för brukar detta inte vara ett problem. Möjlighet att välja en annan inriktning finns alltid och det går alltid att göra tillval att läsa högskolebehörighet.

Praktiska Gymnasiet

Södertälje
Adress: Industrivägen 21, 151 38 Södertälje
Rektor: Dejan Matic Mail: dejan.matic@praktiska.se Telefon: 070-248 12 23

Nykvarn
Adress: Norra Bruksgatan 2, 151 33 Nykvarn
Rektor: Per Coronius Mail: per.coronius@praktiska.se Telefon: 076-113 55 50

Gnesta
Adress: Kullagatan 4, 64631 Gnesta
Rektor: Alice Horsman Mail: alice.horsman@praktiska.se Telefon: 070-644 27 18
www.praktiska.se