Lärarna på Praktiska Gymnasiet i Nykvarn är toppenJohannes Altunsu, 16 år, trivs bra på Praktiska Gymnasiet i Nykvarn. Både med lärarna och med VVS programmet som han har valt.

- Det är alltid svårt i början med ny skola och ny omgivning, men mina lärare har hjälpt mig att göra framsteg, förklarar Johannes.

Mina lärare har hjälpt mig att göra framsteg

Johannes är uppvuxen och bor i Södertälje. Att pendla till Nykvarn är inga problem.

– Jag hade vänner som går här i Nykvarn, och så ville se något annat också, säger han medan han visar runt i skollokalerna.
Att han trivs är uppenbart. Visst var det lite tufft i början med ny miljö och nya människor, men det tog inte lång tid innan Johannes hade fått nya kamrater och lärt känna sin nya miljö.

– Allt kan vara jobbigt i början, men jag har toppen lärare som verkligen har hjälpt mig att göra framsteg, förklarar han nöjt.

Vill man så får man jobb
För Johannes är det viktigt att få in en framtida fot i arbetslivet, därför tycker han att det är bra med mycket praktik, där han både lär sig nya saker och skapar värdefulla kontakter med framtida arbetsgivare.

– Om jag är ambitiös och har viljan tror jag att jag kommer få jobb direkt efter studenten, tror han. Rörmokare är efterfrågade på arbetsmarknaden.

Johannes har många släktningar som är rörmokare idag, vilket inspirerar och motiverar honom. På programmet VVS och fastighet får eleverna arbeta mycket fritt och självständigt med den senaste tekniken. De får lära sig att underhålla fastigheter, tekniska anläggningar och system.

– Det bästa med Praktiska Gymnasiet är att ämnena är intressanta, jag har fått många nya vänner och att lärarna är bäst, sammanfattar Johannes.

Välkommen till Praktiska Gymnasiet i Nykvarn

www.praktiska.se

Vill du komma i kontakt med oss.

Ring eller maila rektor Alice Horsman

Tel: 070-644 27 18, E-post: alice.horsman@vindora.se
Norra Bruksgatan 2
155 38 Nykvarn
08 552 425 50
nykvarn@praktiska.se