Vårens solglasögontrender finns på Nordberg Optik

Högsäsongen för solglasögon är här. Det är dags att gå på jakt efter paret som blir dina bästa vänner i sommar. Nordberg Optik gör en storsatsning på nya modeller inför sommaren och tipsar om årets trender.

Vårens solglasögontrender finns på Nordberg Optik

Retroflirt med stora solglasögon
Retroflirt med stora solglasögon

I år ser vi många smäckra och luftiga glasögonmodeller – metallbågar, bågar som går i pudriga färger, är transparenta eller båglösa. Vi ser tonade glas i fina färger – allt från pastelliga färger till beige och ockra men också spegelglas som tillåter att se igenom ytan. Vi söker personliga glasögon, designade för att hålla och gjorda med kärlek i fint material.
– Det fina med modet idag är att det personliga blivit viktigare och att ”allt egentligen är rätt”, säger Mats Nordberg ägare till Nordberg Optik.

Här är några av årets trender:

Runda bågar
Runda solglasögon är helt rätt i år, en tydlig trend som syns överallt. De kan vara pyttesmå eller stora och materialet kan vara plast, metall eller båglösa.

Oversize
Flirt med retro fortsätter vara trendigt, gärna stora runda eller fyrkantiga bågar. De fyrkantiga kommer i lite mjukare form.

Cat-eye
I år är det mycket cat-eye! Det är hett med riktigt små och smala bågar likaväl som kompakta cat-eye bågar.

Färgade graderade linser
Linserna går i många fina färger. Graderingar där en mörk ton går till ljus eller där den går mellan två olika färger, till exempel från lila till rosa.

Ekotrenden
Miljöanpassade material är viktigt även inom solglasögon. Ett material som kommer starkt är Acetat som produceras av cellulosa eller Bio Acetat producerat helt av organiskt material.

Sportiga glas
Sportiga bågmodeller används inte längre bara i idrottssammanhang. De syns i nya former med futuristiska inslag, gärna rejält tilltagna glas åt skyddsglasögonhållet.

”I år kan alla hitta sin personlighet och våga sticka ut”

Chloé
Chloé Carlina

Maria Viking är Nordic Marketing Manager på Scandinavian Eyewear. Maria jobbar bland annat med det trendsättande varumärket Chloé som vunnit designpris för bågen Palma i hexagonform. Chloé har även den ikoniska bågen Carlina som är en rund oversizebåge med flera dekorativa ringar runt linsen. Företaget har med sina mjuka färger och former blivit riktigt populära de senaste åren. De jobbar med bågar både i Eco Acetat och metall.

Vilka trender är det som gäller i år?
– Den runda formen är fortfarande trendigt. Här erbjuder Chloé många nya färgnyanser och graderade linser i olika vackra färger – tunna metallbågar likaväl som båglösa med vackert slipade kanter. Den populära bågen Rosie släpps nu också i formen Cat-eye, en annan tydlig trend. Med alla läckra färger blir den en juvel i samlingen. Så finns också flera acetat-bågar i retrostil som flirtar med 90- och 70-tal.
– De klassiska pilotbågarna är inte heller fel. I år kan alla hitta sin personlighet och vara trendriktig, det är lika ok att våga lite mindre som att sticka ut.

”Vi ser tunnare och lättare bågar i år”

Jesper Andre är nordisk försäljningschef på Silhouette, det österrikiska klassiska glasögonvarumärket som jobbar med omsorgsfullt tillverkade glasögon i titan eller det egna materialet SPX och Natural PX. Företaget producerar också Adidas Eyewear med höga krav på funktion i olika ljus och väder.

Solglasögon
Tunnare bågar

Vilka trender är det som gäller i år?
– De senaste åren har trenden varit mycket kompakta, massiva bågar. I år ser vi tunnare och lättare bågar på catwalken. Det är jätteroligt tycker vi, här är vi på Silhouette i vårt rätta element. Jag skulle säga att den massiva bågen finns kvar men nu i lättare form och med ljusare tonade glas. Miljö är också en viktig trend. Vi jobbar till exempel med utveckling av vårt eget material Natural PX och med att minimera spill i produktionen.
– Adidas Eyewear står mer för funktion än trend för optimalt skydd och syn och bågar som sitter fast. I år har ju även sportiga glasögon en given plats på trendkartan och du kan lugnt bära dina bästa sportglasögon även till vanliga kläder.

Välkommen till solglasögonmässa!

Vi byter ut alla vanliga glasögon på Nordberg Optik i Sundsvall och skyltar butiken med trendiga solglasögon istället under 10-11 maj.

Representanter från varumärkena Adidas, Chloé, Dick Moby, Etnia, Moscot, Oakley, Ray-Ban och Silhouette finns på plats och visar vårens nya modeller. Välkommen in!