Nordberg Optik City i In-gallerian utnämnd till Årets butik i Sverige

Mats Nordberg har drivit Nordberg Optik i Timrå sedan snart sju år tillbaka och öppnade för ett par år sedan ännu en butik inne i In-gallerian i Sundsvall.
– Det känns jättekul! Vi gör just nu en fantastisk resa och det här är ett kvitto på att vi är inne på rätt linje, säger Mats Nordberg.

Nordberg Optik City i In-gallerian utnämnd till Årets butik i Sverige

Synologen är en sammanslutning av fristående optiker i Sverige bestående av privata företag.
– Det är en gemensam organisation för att samverka i saker som bland annat inköp och utbildning, berättar Mats Nordberg.

Det är en viktig språngbräda när de mindre företagen ska kunna möta de stora multinationella kedjorna. Mats Nordberg är själv sprungen ur en företagarfamilj.
– Mamma och pappa har drivit Ur- och Optikbutik så man kan väl säga att jag växt upp med det här.
För cirka två och ett halvt år sedan öppnade han ytterligare en butik, nu i In-gallerian i Sundsvall.
– Det är mycket jobb med att driva två butiker så nu är hela familjen involverad i rörelsen. Min fru Karin har hand om ekonomi och jobbar parallellt i butiken i Timrå.

Läs mer: Hitta din stil, glasögonbågar från ledande designers

Vi gör just nu en fantastisk resa och det här är ett kvitto på att vi är inne på rätt linje, säger Mats Nordberg.

På en fackmässa i Stockholm tidigare i år fick han motta utmärkelsen Årets butik inom Synologen där 105 butiker ingår i form av blommor, diplom och en statyett.
– Det känns jättekul och är en välbehövlig klapp på axeln. Det känns extra kul att det är fler som ser att vi gör något rätt. Vägen dit har dock inte alltid varit spikrak.
– Det är klart att det finns många uppförsbackar med att vara egen företagare, det är inte direkt att det är ett självspelande piano, säger han. Med utmärkelsen har butiken nu fått extra vind i seglet.
– Vi följer en linje som vi tror på. Klart den här utmärkelsen triggar oss att fortsätta längs den vägen, säger Mats Nordberg.

”Ett stort TACK till alla våra underbara kunder som gjort att vi fått ännu en utmärkelse!!” Skriver Nordberg Optik City på sin Facebooksida.

Har ni hunnit fira något?
– Inte mer än vad vi hann med på Optikmässan i Kista då vi mottog priset.

Så sent som i september i år prisades butiken än en gång för sitt arbete. Den här gången i Stadshuset i Sundsvall.
– Vi prisades av Näringslivsbolaget i Sundsvall med priset ”Bra gjort för Sundsvall” vilket såklart känns oerhört kul, berättar Mats Nordberg.